Kedden életét vesztette egy 51 éves asszony a Niagara- vízesésnél, akit a folyó felsőbb szakaszáról sodort ide az ár. A vízimentők tehetetlenül nézték, ahogy a vízesés felé száguld, majd több mint 50 métert zuhant. Hétfőn két férfi halt meg kis híján, amikor elromlott a hajójuk motorja.

Nem tudták egyelőre azonosítani azt az 51 éves nőt, aki kedden zuhant le a Niagara-vízesésben. A nő a folyóban úszott, a vízeséstől valamivel odébb, amikor elsodorta az ár - írja a Daily Mail.

A szerencsétlenül járt úszót a  Niagara legendás turistahajója, a Maid of The Mist mellett sodorta el az ár, a vízesés aljánál cirkáló hajó utasai azt mondták, a nő még élt, amikor elment mellettük a zuhanás után. A nő 53 métert zuhant, körülbelül 32 km/órás sebességgel, a mentők már csak a holttestét tudták kiemelni a vízesés aljában.

“Csukva voltak a szemei, úgy úszott a vízen. Elment mellettünk. Egyenesen a vízesés felé” - mondta turistahajó egyik utasa, aki látta a balesetet. Körülbelül harmincan voltak a hajón, azt mondták, a nő élt, amikor a vízesés aljában látták.

A helyszínen négy vízimentő tartózkodott a délután öt körül bekövetkezett baleset idején, de nem tudtak mit tenni, tehetetlenül nézték, ahogy a nőt elsodorja az ár. Egyelőre nem tisztázott, hogy a nő hogyan került a folyóba, de a rendőrség kizárta az idegenkezűség lehetőségét.

Egy nappal korábban két férfi került bajba a vízesésnél, akik a vízesés felső részénél hajóztak, de elromlott a motorjuk. Végül a vízesés előtt párszáz méterrel tudták újra bekapcsolni.

Egy néhány évvel ezelőtti felvétel jól bemutatta, milyen nehéz dolguk van a vízesésnél dolgozó mentőknek. Egy férfi a vízesés szélén ragadt, nem tudni, hogyan került oda, valószínűleg öngyilkos akart lenni, de az egyik lába beszorult egy kő alá. A mentősök helikoptert bevetve, hosszú percek alatt tudták csak kiszabadítani.

A Niagara Falls Live szerint eddig összesen egy olyan ember volt, aki védőfelszerelés nélkül ugrott le, és túl is élte, egy Kirk Jones nevű férfi volt még 2003-ban.

A férfi néhány karcolással megúszta a dolgot, viszont bizonyíték nem maradt fenn a nagy ugrásról a beszámolókon túl, mert Jones és a barátai, akik rögzítették volna a nagy ugrást az izgalmak miatt bepiáltak az akció előtt, aminek az lett a vége, hogy nem sikerült bekapcsolniuk a kamerát. Jonest végül alaposan megbüntették, és egész életére kitiltották Kanadából.