A máj- és veseátültetésen átesett páciens a kórház parkolójában várt az orvosra, majd miután több lövéssel végzett vele, öngyilkos lett. A rendőrség információi szerint elégedetlen volt a közel egy éve történt műtétjével, de azt nem tudni, mi volt az elégedetlensége oka: szomszédai mogorva, zárkózott embernek ismerték.

Lelőtte az életét megmentő orvosát egy szervátültetésen átesett páciens, mert azt hitte, hogy nem sikerült a műtétje, és bosszút akart állni – írja a Daily Mail. Nelson Flecha május huszonhatodikán, csütörtökön támadta meg a 41 éves dr. Nikityint, amikor az autójához sétált, miután éppen letudta a műszakját egy orlandói kórházban, ahol vezető sebészként dolgozott.

Flecha mondott is valamit az orvosnak, mielőtt elővette a fegyverét, és többször rálőtt. A négygyermekes Nikityin nem sokkal később belehalt a sérülésébe a saját munkahelyén. Miután lelőtte az orvosát, Flecha elment egy másik parkolószintre, és ott végzett magával is. Az eseményeket a kórház kamerái rögzítették.

A rendőrség információ szerint előző este Flecha a családtagoknak panaszkodott a közel egyéves műtétről, és az orosz születésű orvosról. "Úgy tűnik, nem volt elégedett a dolgokkal" - mondta egy rendőrségi forrás. A szomszédok szerint az ötvenhárom éves Flecha keserű és dühös ember volt. Egyedül lakott egy kis lakásban, és soha nem tűnt boldognak, annak ellenére sem, hogy vese- és májátültetéssel sikerült meghosszabbítani az életét.

"Azok után, ami vele történt, azt gondolnád, hogy mosolygott, de soha nem tette. Mindig mogorva volt. Soha nem beszélt másokkal" - mondták róla a szomszédok. A rendőrség azt vizsgálja, hogy a férfinek adódtak-e komplikációi a műtét után.

Dr. Nikityint szenvedélyes és lelkiismeretes orvosként jellemezték, házas volt, négy gyerek apja: a legidősebb tizenhét, a legfiatalabb három éves. Az orvosi prakszis mellett tanított floridai egyetemen is, a máj-, vese-, hasnyálmirigy-, és bélátültetésekre specializálódott. A Daily Mail információi szerint 1996-ban hagyta el Oroszországot, korábban dolgozott Massachusettsben, Pennsylvaniában és Texasban is.

A kórház szóvivője elmondta, hogy mélyen lesújtották őket a történtek, amik két életet is követeltek, "ebből az egyik dr. Dmitrij A. Nikityiné volt, egy tehetséges orvos élete".