Amaya Hess csupán kétéves volt, amikor az egyik szomszéd kutyája megtámadta, és szétroncsolta az arcát. A kislány a támadás után három hónapig volt kómában, és az elmúlt öt évben ötvenhét alkalommal műtötték meg. A legutóbbi operációt nagyon várta, ugyanis végre ismét jól láthat majd jobb szemével.

Egy hétéves amerikai kislánynak öt év alatt összesen ötvenhat műtétje volt, ennek ellenére nagyon örül az ötvenhetedik beavatkozásnak is, hiszen ennek köszönhetően újra láthat majd. Amaya Hess csupán kétéves volt, amikor 2006-ban egy pitbull megtámadta és arca szétroncsolódott. A kislány és anyja éppen egy közeli parkba tartott, amikor az egyik szomszéd kutyája kiszabadult, és rávette magát a babakocsiban ülő gyermekre, akinek füle, szeme, orra is komolyan megsérült – írja a RadarOnline.

Amaya Hess az esetet követően három hónapot volt kómában, de édesanyja, Bobbie Tomlin szerint most már – a hegektől eltekintve persze -, ugyanolyan eleven gyermek, mint kortársai. Persze arra még mindig ügyelnek, hogy ne legyen egy kutya sem a környéken, amikor lemennek a parkba játszani. „Amaya nem fél annyira a kutyáktól, mint én, mert éppen aludt, amikor az eset történt” – nyilatkozta a WSBT TV munkatársainak az asszony, aki már nem érez dühöt a támadás miatt.

„A gyermekem minden nap mosolyt csal az arcomra” - nyilatkozta Tomlin, aki azt is elmondta, természetesen szívesen visszafordítaná az idő kerekét, és igen, az eset az egész életüket megváltoztatta. Egyúttal az is elárulta, hogy lánya nagyon izgatott a legújabb műtét miatt. „Ez óriási dolog. Ez volt az egyetlen dolog, amit kifejezetten ő kért” – tette hozzá az anya, aki hozzátette, hogy az operáció során a gyermeke szemhéját műtik majd meg. Az eredeti tervek szerint a kislány fülét hozták volna rendben, de ő inkább a szemműtéthez ragaszkodott. Az operációt egyébként csütörtökön el is végezték, de egyelőre még nem érkezett hír arról, hogyan is sikerült.