Lewis McGlynn megnézte Tom Cruise Az utolsó szamuráj című filmjét, majd felakasztotta magát. A nyolc éves angol fiú az erőszakos filmeket szerette, gyakran el is játszotta, amit látott. Ügyét fél év alatt sem zárták le - még ma is zajlanak a meghallgatások.

Bő fél év után sem zárult még le a nyomozás annak a nyolc éves angol kisfiúnak az ügyében, aki hálószobája ajtajára akasztotta fel magát, miután megnézte Tom Cruise Az utolsó szamuráj című filmjét. Lewis McGlynn szívesen játszott el egy-egy jelenetet azokból a filmekből, amelyeket megnézett - írja a Daily Mail, hozzátéve, ezek általában erőszakos jellegű műsorok voltak.

Az akkor már eszméletlen gyerekre apja, Johnn McGlynnt talált rá, január 13-án. Noha ő és a szomszédok is megpróbálták újraéleszteni, amíg a mentők megérkeztek érte, a fiút a kórházba szállítás után azonnal halottnak nyilvánították.

Anyja, Beth McGlynn a nyomozóknak elmondta: néhány órával öngyilkossága előtt a fiú megtalált egy kötelet, amelyet korábban arra használtak, hogy a karácsonyi dekorációt, egy hóembert rögzítsék vele. Ostorként csapkodott vele, azt játszva, ő Indiana Jones, mielőtt anyja visszarakatta vele a helyére.

"John éjjel félt tizenkettőkor ért haza, és felment, hogy megnézze Lewist. Hallottam, hogy felüvölt, és [azt kiabálja:] "valamit a nyakára kötött". Úgy hozta le a karjában, én meg rohantam a szomszédba, mert tudtam, hogy ők értenek az újraélesztéshez." A gyerek szobájában, a tévében épp Az utolsó szamuráj ment.

Szerette az erőszakos filmeket

A helyszíni szemle során kiderült: a gyerek hálószobája tele volt felnőtt nézőknek szánt, erőszakos filmekkel, amelyek ráadásul nem is a szüleié voltak, hanem bátyjáé. Apja és anyja tudtak róla, milyen dvd-ket néz, de nem zavarta őket a dolog, noha tudták, hogy gyerekük hajlamos kipróbálni a látottakat.

A szülők eleinte nem kívántak nyilatkozni gyerekük haláláról, ám később közleményt adtak ki, amelyben kijelentették: nagyon szerették fiukat, és életük minden egyes napján hiányozni fog nekik. "Lewisban legjobban a személyiségét szerettük. Igazán nyüzsgős, eleven gyerek volt. Úgy érezzük, hogy csak kölcsönkaptuk, és most elment, hogy szebb és jobb helyen legyen" - fejtették ki, hozzátéve, gyerekük halála betölthetetlen űrt hagyott az életükben.

A gyerek halálának ügyében még mindig nem zárták le a nyomozást, továbbra is zajlanak meghallgatások, hogy megállapíthassák, terheli-e a szülőket felelősség gyerekük haláláért.