Második gyermekét szülte volna meg egy 17 éves amerikai lány, de hathónapos terhesként lelőtték őt egy chicagói utcasarkon. A rendőrség egyelőre nem találja a tettest, és a lány halála ellenére is élve megszületett babája is kritikus állapotban van.

Sohasem ismerheti meg az édesanyját az a baba, akit agyonlőtt anyja holttestéből vettek ki az orvosok Chicagóban – írja a New York Daily News. A 17 éves Charinez Jeffersont egy utcasarkon lőtték le még kedden. Egy autóból kiugró fegyveres nyitott tüzet rá és barátaira. Jefferson épp egy közeli boltból sétált hazafelé, amikor a lövések érték. A kiérkező mentőorvosok hiába küzdöttek az életéért, a helyszínen belehalt a sebesüléseibe.

A fiatal lány már második gyermekével volt hathónapos terhes a gyilkosság időpontjában. Debbie Jefferson, a lelőtt lány anyja elmondta, hogy a mentősök által megmentett "baba nagyon megküzdött az életéért". A baba vesztett némi oxigént, és lehetnek gondok az egészségével, de - mint nagyanyja megjegyezte - ő hisz Istenben, és hogy minden rendben lesz. A hatóságok nem közölték, eltalálta-e valamelyik golyó a babát, de az állapota kritikusra váltott a korábbi stabilról.

Charinez Jeffersont "csodás anyaként" írták le az őt ismerők. 16 hónapos fiával, Kamarreával is sokat törődött, ahogy a mellrákot túlélt, most csontrákban szenvedő anyjával is. Azt egyelőre nem tudni, miért kellett meghalnia, még nem tartóztattak le senkit az ügyben.