Az ausztrál Qantas légitársaság úgy szerez új utasokat, hogy repülés közben nem Zs-kategóriás filmekkel szúrják ki a vendégek szemét, hanem egy, a női orgazmus titkaival foglalkozó tudományos-ismeretterjesztőt sugároznak.

"Mindent a női orgazmusról" - ezzel az izgalmasnak tűnő műsorral szórakosztatja utasait az ausztrál Qantas légitársaság. A filmből nemcsak az első osztályra jegyet váltók részesülhetnek, hanem a turistaosztályon nyomorgók is.

Az eredetileg egy ausztrál tévécsatornának készített francia ismeretterjesztő film fogadtatása vegyes volt: akadtak, akik kimondottan örültek a régi pornófilm-részletekkel alátámasztott okításnak, mások pedig azonnal elkapcsoltak egy vígjátékra. Luke Enright, a cég egyik szóvivője a Daily Mailnek elmondta, hogy azért vették fel programjukba az oktatófilmet, hogy segítségével "megérthessék a női orgazmus sokrétűségét".

Enright hozzátette, az utóbbi időben az orgazmus-oktatófilm volt a teljes kínálat legnépszerűbb műsora, ezért novemberig biztosan meg lehet még nézni a Qantas járatain. "A műsor szinopszisa elolvasható a többi program leírásával együtt,  a csatorna pedig figyelmezteti a nézőket, hogy a tartalom egy része nem való gyerekeknek."

Noha szülők kérésére a szexműsort elérhetetlenné teszik a gyerekek, illetve gyerekek mellett utazók számára, a szociológusoknak így is bajuk van vele. Dr. Michael Flood a wollongongi egyetemen tanító szociológus szerint a nyilvános szexfilm pazar, de aggályos ötlet.

A szakértő a sydneyi Daily Telegraphnak kifejtette: remek volna, ha a gyerekeket és a fiatalokat a szexuális örömökről tanítanák, mert az esetek többségében kizárólag a folyamat biológiai részéről világosítják fel őket. "De nem hinném, hogy ez a film megfelelne az életkori igényeiknek, és nem is szexuális felvilágosítás szándékával készült." Valószínűleg a légitársaság gépein sem a társadalmi küldetés szándékával vetítik, utalt a szakértő arra, hogy azért reklámfogásnak sem utolsó tudományos pornót adni a gépeken.