Dorel Duruian már tudja, hogy vigyázni kell, hol guggol le az ember az erdőben. A golyóira harapó hiúzt letépte magáról, aki vitte magával a bőrt is.

Szarás közben bukott rá egy hiúz Dorel Duruian román pásztor heréire. "Délután volt, és bementem az erdőbe, hogy elvégezzem a dolgomat" – idézte fel az események kiindulópontját az Argeş megyei férfi (itt láthat róla fotót).

A hiúz szinte észrevétlenül csapott le rá: amint meghallotta, hogy valami neszez az aljnövényzetben, már érezte is a fájdalmat. Az állat nem csak úgy odakapott herezacskójához, hanem alaposan belemélyesztette a fogait.

Duruian akárhogy próbálkozott, nem tudott megszabadulni támadójától, így végül jobb ötlet híján megfogta az állat fejét, és teljes erejéből megrántotta. Ettől a hiúz fogai még mélyebbre fúródtak, a rántástól pedig leszakadt a bőr a férfi herezacskójáról. "Ha nem fogom meg a fejét, megölt volna. Nem bírtam már fájdalommal. Kitéptem magam az állkapcsai közül, a bőr pedig a szájában maradt" – foglalta össze a pásztor.

Szerencsés szabadulása után felhívta a testvérét, aki szekéren sietett segítségére. Elvitte a legközelebbi faluig, ahonnan mentővel szállították egy közeli kórházba.


Duruiannak egyébként mázlija volt: orvosai szerint sérülései ellenére nem lesz impotens. Néhány napig még megfigyelés alatt tartják, aztán hazaengedik – írja a manna.ro.