Egy 29 éves kanadai képviselőnőnek, Rathika Sitsabaiesannak valaki eltüntette a dekoltázsát a parlamenti honlapján, de nem tudni, hogy ki volt az. A dolog egy Google-keresésnek köszönhetően derült ki, azóta az eredeti, dekoltázsos képek is eltűntek mindenhonnan.

A Contrarian című kanadai blog jelentette meg azokat a fotókat, amelyeken a 29 éves Rathika Stisabaiesan szerepel egyszer dekoltázzsal, egyszer pedig anélkül. A képvsielőnő a hivatalos parlamenti oldalain szerepel a retusált képekkel.

Egy egyszerű Google-keresésnek köszönhető, hogy felfedezték a furcsaságot. Egy Mr. Austin néven azonosított olvasó keresett rá a képviselőnőről készült képekre, megtalálta az igazovlányképet, ráklikkelt, eljutott a politikus hivatalos parlamenti oldalához, ahol viszont azt látta, hogy a keresési találatokhoz képest egy másik kép van profilképnek megadva.

Sőt, a képet, amit a Google kidobott, néhány órával később teljesen törölték is. A kereséskor megtalált képen a Sri Lanka-i, tamil származású képviselőnő fehér felsőben, kulturált dekoltázzsal látható, de úgy tűnik, valakinek még ez is sok volt, mert a politikusnő parlamenti oldalára feltöltött fotón már teljesen eltűnt.

“Azt gondolhatta, kinek hiányzik, hogy a melléről beszéljen mindenki? Ezt meg is értem. Nem én voltam, aki retusáltam a képet, nagyon furcsa volt, azért jelent meg” - magyarázta az előtte-utána fotókat nyilvánosságra hozó Contrarian üzemeltetője, Parker Donham az Ottawa Sun érdeklődésére.

Egyelőre nem tudni, hogy miért cserélte le a képviselőnő a képét, azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a fotó túl kihívó volt a tamil kultúrában nevelkedett nőnek. Mindenesetre annyi biztos, hogy Sitsabaiesannek tudnia kellett róla, hogy a kevésbé kihívó fotóval helyettesítették az eredeti képét a parlamenti profiloldalán, mert ezeknek a profiloldalaknak minden változtatására rá kell bólintaniuk a képviselőknek.

Bezzeg Németországban néhány évvel ezelőtt nem csináltak ekkora ügyet Angela Merkel tekintélyes dekoltázsából. Azután, hogy a politikus erősen kivágott ruhában jelent meg az oslói operaház megnyitóján, a képeket a kampányban is felhasználták.

Merkel pártjának egyik tagja, az egyik berlini képviselő, Vera Lengsfeld a saját és Merkel dekoltázsával próbálta felkelteni a választópolgárok érdeklődését . A szlogen a “Wir haben mehr zu bieten” volt a plakáton, vagyis magyarul nagyjából az, hogy “Mi többet tudunk nyújtani”, “Nem vagyunk szűkkeblűek”.