A phuketi vegetáriánus fesztiválon a thaiok változatos módszerekkel hívogatják isteneiket, illetve próbálnak megtisztulni a bűneiktől. Például baltát állítanak a fejükbe, kardot szúrnak át a szájukon, és felhevített olajban fürdőznek.

Minden évben a kilencedik holdhónap első estéjén rendezik meg Phuketen a kilenc napos vegetáriánus fesztivált. Az esemény a Jui Tui szentély köré szerveződik: a Jui vizet jelent, a Tui habarcsot. A helyiek többek közt Jee Jót, a zöld arcú istent tisztelik, aki papi kalaphoz hasonló fejfedőt tart. Kultusza viszont nem ezért, hanem megvilágosodása miatt alakult ki: médium volt, aki rávette a környékbelieket, hogy építsék meg a Jui Tui szentélyt, ahol isteneikhez imádkozhatnak.

A fesztivál résztvevői válogatott módszerekkel okoznak fájdalmat önmaguknak, hogy önmagukat és a közösséget megtisztítsák bűneiktől. Sokan járnak parázson, mások pedig átszúrják-szúratják az arcukat, hogy hegyes, éles, vagy csak nehéz tárgyakat viseljenek benne. Például kardokat, virágdíszes tűket, vagy egy lengéscsillapítót.

A Phuket városában zajló esemény tulajdonképpen egy felvonulás, amely a szentély környékén zajlik. A fesztivál ideje alatt az út két oldalán felállított kis bódékban vegetáriánus ételeket árulnak, és további változatos módokon okoznak fájdalmat maguknak. Jamie, egy phuketi blogger például azt írja, a helyiek pengékkel ellátott létrára másznak fel, és felhevített olajban fürdőznek a szentély közelében. (A teljes programot itt közli.)

Beszámolója szerint a helyiek petárdákat is dobálnak, illetve tűzijátékokat gyújtanak, az isteneket pedig végigcipelik a felvonulás utcáján, jelképes székhordozással. Fontos szertartás az is, amikor egy hosszú póznát, a Go Tenget állítják fel az isteneknek, hogy azon, mint egy létrán lesétáljanak az emberek közé. Eközben a hívek imákkal, füstölővel és saját vérükkel hívogatják őket. Például úgy, hogy fejszével vágják meg a nyelvüket. (Jamie képeit itt nézheti meg.)