Legalább nyolcvan kilósnak kellett lenniük a malajziai Jumbo Queen szépségverseny jelentkezőinek. A november elsején megrendezett döntőn egy 120 kilós versenyző is bekerült a legjobb tízbe, de a győztes végül egy 94 kilós nő lett.

Yoong Swen Moon nyerte a 2011-es Jumbo Queen szépségversenyt Malajziában. A rendhagyó szépségverseny döntősei 85 és 120 kiló között voltak, a legszebbnek végül a huszonegy éves, 94 kilós Moont találta a zsűri. Ő egyben a legfiatalabb versenyző is volt, a legidősebb pedig Theresa Chin Tze Tze, aki 39 évesen próbálta megszerezni a koronát.

A döntéshez a versenyzők személyiségét, magabiztosságát, a közönség reakcióit, és a lányok megjelenését is figyelte a zsűri. A duci szépségek között volt menedzser, asszisztens, tanuló és pénztáros is - írja a Sun Daily. A versenyen egyébként mindenki indulhat, aki nyolcvan kilónál többet nyom. Az idei versenyre állítólag kábé százan jelentkeztek, de csak harminc lányt hívtak meg az interjúkra.

"A Jumbo Queen verseny lehetőséget biztosít a telt nőknek, hogy kifejezhessék egyéniségüket, hogy rivaldafénybe kerülhessenek. A verseny növeli a magabiztosságukat és erősíti a személyiségüket" - nyilatkozta a szervező bevásárlóközpont egyik vezetője.