A kétéves, brit Emmett Rauch a tévé távirányítójában talált gombelemet nyelte le, az elemből kiszivárgó sav pedig szétroncsolta a nyelőcsövét.

Tizennyolcszor műtötték a gombelemet nyelt arizonai kisfiút, akinek az életéért még mindig küzdenek az orvosok - írja a Daily Mail. A kétéves Emmett Rauch egy óvatlan pillanatban a tévé távirányítójában talált elemet nyelte le, és az abból kiszivárgó sav néhány órán belül elkezdte roncsolni a kisfiú nyelőcsövét. Tizennyolc műtéten van túl, és tizenkilenc hetet töltött az intenzív osztályon.

"Senki sem látta, hogy Emmett lenyelte az elemeket, az első tünetekből pedig arra következtettünk, hogy megfázott" - mondta a kisfiú édesanyja. Emmett nyelőcsövéből több mint tíz centit kellett műtétileg eltávolítani, mert a sav két lyukat is égetett bele, számos alkalommal esett össze a tüdeje, valamint több mint kétszázszor kellett megröntgenezni.

A kisfiút ápoló egyik nővér, Michelle Chacon elmondta, hogy több száz hasonló esettel találkozott, a szülőknek pedig ebből az esetből tanulva jobban kéne ügyelniük, hiszen egy gombelem sokkal kisebb, mint egy ceruzaelem, és szinte kínálja magát az épp totyogós korba lépett babáknak, hogy a szájukba vegyék. Az amerikai National Capital Poison Center szerint egyébként Amerikában évente több mint 3500-an szenvednek hasonló balesetet, melynek első tünetei tényleg a megfázásra emlékeztetnek: az áldozat lázas és étvágytalan lesz, valamint köhögni kezd.