Több kiskorú tanítványát is megrontotta a művészeti iskola zongoratanára.

Több kiskorú tanítványa megrontásával gyanúsítják a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárát, a negyvenegy éves Tatár Gergelyt - írja a manna.ro. Az eset néhány nappal ezelőtt robbant ki, amikor az egyik szóban forgó lány szülei megtalálták annak naplóját, amelyben a diák bevallotta, hogy már ötször-hatszor együtt volt a tanárával. A lány szülei feljelentést tettek Tatár ellen.

A nyomozás során kiderült, hogy a tanár két évvel ezelőtt molesztálta az akkor tizenkét éves lányt, és egy másik, szintén kiskorú lánnyal is volt viszonya. Az iskola diákjai mindkét esetről tudtak, de nem szóltak róla senkinek, sőt, Tatár egyik kollégája is hallotta a szóban forgó mendemondákat, de nem vette azokat komolyan. Kollégái egyébként megbízható, jó munkaerőnek ismerik a zongoratanárt, akit szerettek a diákjai.

Az ügy legújabb fejleménye, hogy a tanárt, aki egyébként napok óta nem járt be a munkahelyére, és nem is tudták elérni, szerda este 24 órára előállították, az állásából pedig felfüggesztették. Előzetes letartóztatásáról a bíróság hoz majd döntést. Tatár Gergely egyébként Facebook profiloldala szerint elhivatott állatvédő, és lelkes propagálója a Stop Animal Abuse nevű oldalnak.