A flordiai rendőrség letartóztatta azt a transznemű svindlert, aki ragasztó és ásványi olaj keverékével próbálta megnövelni egy páciense fenekét. A nő természetesen kórházba került a szövődmények miatt, a hatóságok pedig nyomozásba kezdtek.

A rendőrség és a floridai egészségügyi hatóság közösen nyomozott annak a transznemű áldoktornak az ügyében, aki májusban egy ragasztószerből, ásványi olajból és gumijavító szerből készült egyveleggel töltötte fel  páciense fenekét. A 30 éves Oneal Ron Morris nem érte be ennyivel, az általa ejtett bemetszést pillanatragasztóval zárta le. A nagyobb fenékre vágyó nőt később kórházba kellett szállítani az amatőr munka miatt. A rendőrség szerint nem ő az egyetlen áldozat, de a többiek valószínűleg túlságosan félnek előállni saját történetükkel.

Morrist, aki hivatalosan ugyan még férfi, de meglehetősen nőies külsővel rendelkezik, pénteken mindenesetre letartóztatták, és az óvadék összegét 7500 dollárban állapították meg. Az őrizetbevételkor készült képek alapján Morrisnak is volt fenéknagyobbító beavatkozása, persze az nem derült ki, hogy ő is egy zugdoktorhoz ment-e el, vagy esetleg saját maga vette kézbe az ügyet. Dél-Floridában sajnos nem ritka, hogy a szebb külsőre vágyó emberek pénzhiány miatt kontárokat keresnek fel, és vannak, akik sajnos bele is halnak abba, hogy nem megfelelő anyaggal töltetik fel feneküket.

Mint egy korábbi cikkünkben írtuk, az Egyesült Államokban 48 államban nem szükséges a sebészeti testület hitelesítése ahhoz, hogy valaki plasztikai beavatkozásokat végezhessen. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának elnöke, Malcolm Z. Roth szerint a helyzet súlyos: "A páciensek megsérülnek, néhányan bele is halnak a műtétekbe, amelyeket a nem hitelesített orvosok végeznek. Szeretnénk, ha a páciensek megértenék, mit kell kérdezniük orvosaiktól, hogy műtétjeik biztonságosak és sikeresek lehessenek".

A svindlerek gyakran fecskendeznek ipari vagy háztartási szilikont, vazelint a páciensek testébe. Két évvel ezelőtt az egykori Miss Argentína, Solange Magnano hunyt el fenéknagyobbító műtétje után, a szövődményként kialakult tüdőembólia miatt. Juan Carlos Seiler, az egyik plasztikai sebészeket tömörítő szervezet egykori elnöke szerint a műtétet végző orvos valószínűleg nem volt elég szakképzett. Egy hónappal Magnano halála előtt Alejandra Guzman, egy mexikói énekesnő került kórházba hasonló okból. Nála is a beinjekciózott töltőanyag okozott problémát.