A brit Sam Alderwish-nek nem volt pénze igazi gyomorszűkítésre, de bőven elég volt egy 45 perces kamuműtét is ahhoz, hogy most fele akkora legyen, mint korábban.

Ha valaki nem hinne az elme hatalmában, nyugodtan beszélgessen el Sam Alderwish-sel. Láttunk már embereket 35 kilónál többet is leadni, de a kétgyerekes anya módszere egészen úttörőnek tűnik, ugyanis hipnózis segítségével érte el a súlyvesztést. A nő a képek alapján nagyjából fele akkora lett, mint eredetileg volt, és állítása szerint egyszer sem kellett hozzá kés alá feküdnie. Alderwish akkor jött rá, hogy drasztikus változtatásokra van szükség, amikor egy esküvőre próbált ruhát, és annyira beleszorult, hogy ollóval kellett levágni róla.


A birminghami nő eredetileg gyomorgyűrű segítségével akart megszabadulni a túlsúlytól, amit második gyereke születése óta képtelen volt leadni, de az eljárást nem engedhette meg magának. Az ilyenkor logikusnak tűnő szigorú diéta és kemény munka helyett alternatív utat választott, és egy képzeletbeli gyomorgyűrűt helyeztetett be magának egy hipnotizőrrel. A terapeutája egy 45 perces hipnózis alatt elhitette a 36 éves nővel, hogy golflabda méretű a gyomra, aki ennek megfelelően leállt az állandó nassolással, átszokott a csokiról a gyümölcsökre, és az ebédjét is rendesen készítette el.

A három hónap alatt leadott 35 kg még Alderwish hipnotizőrét, Russell Hemmingst is nagyon meglepte. A doktor a lehető legprofesszionálisabban szimulálta a műtétet, a szobában kórházi zajokat és szagokat is előállított a valósághű élmény érdekében. “Amikor hazamentem vacsorázni, sokkal hamarabb jól laktam, pedig nyugodtan ehettem volna tovább. Az agyammal tudom, hogy nem volt valójában műtétem, de egyszerűen nem leszek annyira éhes, mint régen, és sokkal jobban kívánom az egészségesebb ételeket” - mondta Alderwish, aki tréfálkozva hozzátette, hogy nagyon várja már a következő esküvői meghívást.