A két Corvette vezetője motorbőgetéssel jaszkarizott a piros lámpánál, a zöld jelzésre pedig teljes sebességgel kilőttek. Pár száz méterrel odébb végül gyönyörűen rommá törték egymás autóját. Videó!

Csúful végződött a hálaadásnapi gyorsulási verseny annak a két sofőrnek, akiket egy szemfüles harmadik vezető kapott kameravégre múlt csütörtökön Houston kertvárosában. A felvételen remekül látszik, ahogy a két méregdrága Corvette - egyik egy negyvenezer dolláros C5, a másik pedig egy negyvenötezeret érő C6 - a kerékpárosok és gyalogosok által is használt kereszteződés piros lámpájánál bőgeti a motorját, majd amikor a lámpa zöldre vált, nagy garral nekiindulnak, hogy aztán pár száz méterrel arrébb egymást radírozzák le az útról.

A felvétel készítője, a huszonkilenc éves Gerod Rush a Your Houston News-nak elmondta: már korábban felfigyelt a két jaszkarizó Corvette-sofőrre, és azért kezdte el őket követni, illetve kezdte meg a felvételkészítést az ominózus kereszteződésnél, mert volt egy olyan érzése, hogy valami történni fog.

Rush szerint az ütközés pillanatában úgy hatvan mérföld per órával (vagyis nagyjából kilencvenöt kilométeres sebességgel) rongyolhatott a két autó, és a felvételen is kiválóan látszik, ahogy a jobb oldali Corvette megcsúszik, belerohan a másikba, majd mindketten a fák közé csapódnak. A két sofőr sérüléseiről semmit nem tudni, haláleset azonban szerencsére nem történt: A rendőrség ugyanakkor vizsgálja a felvételt, hiszen a két botcsinálta autóversenyző ezzel a mutatvánnyal gyakorlatilag kimeríti a közúti veszélyokozás vétségét.