A wisconsini Cross Plainsben volt a hétvégén a világ valószínűleg leglassabb autós üldözése, amiben egy részeg sofőr mintegy 15 km/h-val menekült a rendőrök elől, hogy aztán szöges útzárral állítsák meg, és összetörjön két rendőrautót.

Meglehetősen nyugodt alakok lehetnek a wisconsini Cross Plains rendőrei, ha szombat este sikerült egy 15 km/h-s autós üldözést összehozniuk. A rendőrök szombat este, nagyjából fél kilenckor kaptak egy hívást, hogy egy erősen dülöngélő, ránézésre jó részeg ember beszállt a kisvárosban egy kocsiba, és elhajtott vele - írja a Cap Times.

Az elkövető, mint később kiderült, az 56 éves David Gilmore volt Milwaukee-ból, de mire idáig fejlődött a sztori, történt egy csomó szórakoztató dolog.

“Egy Cross Plains-i rendőrtiszt gyorsan megtalálta az autót, és felszólította a sofőrt, hogy álljon meg. Gilmore le is húzódott, megállt az autóval, de mire a tiszt odaért volna az autójához, Gilmore megfordult a kocsijával, és lassan elhajtott. A hajszában a 15 km/h-s sebességet is elérték utána” - mondta a rendőrségi szóvivő, Elise Schaffer.

A Benny Hillbe és egyéb, a legfinomabb humorral bíró műalkotásokba illenek az ezután történtek. Miután a részeg sofőr elhajtott a szédítő, 15 km/h-s sebességgel, a bátor rendőrtiszt üldözőbe vette, csak úgy pezsgett az izgalomtól a háromezres lélekszámú település.

“A tiszt követte Gilmore-t, aki még legalább háromszor eljátszotta, hogy lehúzódik, aztán elhajt” - mondta a szóvivő. Az üldöző rendőrtiszt valószínűleg közben megelégelte a dolgot, és erősítést kért, hogy elkapja az ámokfutót.


Nagyobb térképre váltás

A seriffhelyettesek siettek a rendőrtiszt segítségére, és csapdába ejtették az őrült száguldozót a falu határában, egy zsákutcában. Amikor a férfit beszorították az utcába, a szabad végére kihelyeztek néhány szöges útzárt .

A merész sofőr beletaposott a gázba, és a szögek felé vette az irányt. Áthajtott az autók megállítására kitalált szerkezeten, de ez még mindig nem volt elég ahhoz, hogy elkapják. Gilmore az addigi csekély sebességével hajtott tovább, és még két rendőrautót összetört, mire végül megállt.

Ekkor még mindig nem akarta magát feladni, végül a rendőröknek kellett kirángatniuk a kocsiból, és elvitték az előzetesbe.