A helyi babona szerint ha a nő nem vesz bugyit az esküvői ruha alá, akkor hosszabb ideig fog tartani a házasság, emiatt egyre többen hagyják otthon a fehérneműt a nagy napon. A Brazil Republikánus Párt szerint ez tiszteletlenség a templommal szemben.

Brazíliában annyira elharapódzott a bugyi nélküli házasságkötés, hogy egy tanácsnok azt javasolja, iktassák törvénybe az alsónemű viselését a templomokban, írja a Daily Mail. Ozias Zizi szerint egyre több nő hisz a babonában, mely szerint a házasság hosszabb ideig tart, ha semmit nem vesznek fel az esküvői ruha alá.

A Brazil Republikánus Párt hangoztatja, hogy mindenki abban köt házasságot, amiben akar, de amint belépnek egy szent helyre, mutatniuk kell némi tiszteletet is, amit bugyi nélkül nem lehet. A betartatás szerintük is kérdéses, hiszen csak nem nézhetnek be a menyasszony szoknyája alá, de már oktatási szándékkal, és a templomok szentségének védelmezése miatt is indokolt a törvény meghozatala.

Vannak persze ellenzők is, akik szerint teljesen egyéni választás, ki mit vesz fel az esküvői ruha alá élete nagy napján, tehát akár a semmit is választhatja, ráadásul teljesen felesleges egy olyan törvényt hozni, aminek semmilyen lehetőség nincs a ellenőrzésére. Az valóban érdekes kérdés, honnan tudnak ennyien a sokasodó bugyi nélküli esküvőkről.

A brazilok amúgy még így is jobban járnak, mint például Thaiföld lakossága, akiknek úgy általában tilos fehérnemű nélkül kilépniük az utcára, vezetés közben pedig ez sem elég, hanem inget is kell viselni.