A brazil Big Brotherben élő adásban nézhette végig mindenki, ahogy az egyik szereplő megerőszakolja eszméletlen, 23 éves versenytársát. A rendőrség nyomozást indított az ügyben és elkezdtek vizsgálódni a Rio de Janeiro-i stúdiókban, ahol a showt forgatják. A feltételezett elkövetőt kizárják a játékból.

A nézőket vasárnap kora hajnalban sokkolta, hogy a 31 éves Daniel Echaniz rámászott a 23 éves Monique Aminra, aki egy hatalmas esti bulin addig ivott, míg elvesztette eszméletét. A férfimodellként dolgozó Echanizt az éjjellátó kamerák vették fel, amint bemászik a mélyen alvó Amina mellé, és félreérthetetlen matatásba kezd a takaró alatt. A lány egyszer sem mozdult az aktus alatt, a látottak alapján úgy tűnik, észre sem vette, mi történt, ezt támasztja alá az is, amit másnap reggel mondott a szerkesztőknek, akik kikérdezték az esetről: alig emlékezett valamire az estéből.

Az erőszakolót kizárták a műsorból

A legnézettebb brazil showban történtek óriási felháborodást keltettek, a rendőrség bement a villába, ahol 3 órán keresztül kérdezték az erőszakot elszenvedő lányt, majd kivitték orvosi vizsgálatra – tudta meg a Daily Mail belsős forrásoktól. Szintén említett forrásoktól tudni, hogy a rendőrség azt követeli a reality-t gyártól Globo TV-től, hogy vagy állítsa le a múlt kedden kezdődött showt, vagy zárja ki Echanizt: a csatorna kizárja a férfit.

A bizonyíték: Echaniz furcsán mozog, a nő eszméletlen

„Vasárnap reggel óta elemezzük Daniel viselkedését, aki a jelek szerint megszegte a játék szabályait. A Big Brother a lehető legkörültekintőbben, úgy vizsgálta a viselkedését, hogy nem vont le azonnal megalapozatlan következtetéseket. A felvételek arról tanúskodnak, hogy megszegte a műsor szabályait. Gondos elemzés után a programigazgatók úgy találták, hogy a versenyző éjszakai viselkedése abszolút elítélendő” – ezt a nyilatkozatot közölte Pedro Bial, a show műsorvezetője. Ha bebizonyosodik, hogy megerőszakolta villatársát a modell, hattól tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A Big Brother tizenkettedik szériája fut épp Brazíliában, átlag 8 millió ember nézi az adásokat.

A VV5-ben ez nem történhet meg

Az éppen futó magyar valóságshowban, a Való Világ 5-ben nem történhetne meg hasonló eset, mert a szerkesztők azonnal tennének valamit, ha egy erőszakos játékos rámászna egy tehetetlen versenyzőre: "Mivel a villalakók minden percét kamera követi, ezért ha az erőszak jeleit látnánk azonnal közbeavatkoznánk" - nyilatkozta a Velvetnek az RTL Klub részéről Dobsi Adrienn, a ValóVilág 5 sajtósa.

Daniel Echaniz, az elkövető: 32 éves modell