A dunaszerdahelyi Pongrácz László jópofa baráti heccből csináltatott barátnő-kereső óriásplakátot. Nem kamu, nőt keres, és tényleg szingli. Az egy hete kirakott hirdetéséhez Facebook-oldalt is csinált, azonban egy hét alatt még senki nem jelentkezett, hogy a nője lenne. A Velvet megtudta, Dunaszerdahelyen pár éve már megszokott dolog, hogy a helyiek óriásplakáton köszöntik fel egymást névnapon, szülinapon vagy anyák napján. Még az is előfordult, hogy valaki így kérte meg nője kezét.

Pongrácz László, dunaszerdahelyi lakos úgy döntött, óriásplakáton hirdeti Facebook-oldalát, csak azért, hogy végre megtalálja az Igazit. "Még mielőtt valaki kételkedne benne, ez az adatlap valós, nem egy kitalált személy oldala és nem is baráti "szivatás". Csupán át szeretném lépni a korlátokat, és egy merészebb formáját választani a Ő megtalálásának :)" – áll Facebook oldalán, amit január 15-én kreált.

"Olyan módszerrel szerettem volna, amit még nem csinált senki. A társkereső oldalak nem nekem valók, ez valamilyen szinten egy jópofa baráti poénnak indult. Felmerült az ötlet, hogy csínáljuk így, egy barátom pedig húzott, hogy úgyse merem" – mondta a Velvetnek az Igazit kereső Pongrácz László. A dolog nem kamu, van igazságalapja: a 26 éves Pongrácz valóban szingli, és tényleg barátnőt keres. Nincs esete, az okos nőket szereti, a külalak kevésbé fontos számára. "Konkrétan erre a hirdetésre még nem jelentkezett senki, kaptam már levelet, hogy ezt jó ötletnek tartják. Egy hete került ki a hirdetés" – tette hozzá.

A legnagyobb partiarcként is reklámozta már magát valaki

“Általában barátok szokták bereklámoztatni egymást. Előfordult, hogy valaki a saját testvérét, mint partiarcot jeleníttette meg, volt olyan, aki az óriásplakátot arra használta, hogy a barátnője kezét megkérje. Volt olyan, aki teleplakátolta a várost bocsánatkéréssel” – nyilatkozta a Velvetnek a dunaszerdahelyi Kanovits média cégvezetője, hozzátette, barátnőt így Szlovákia-szerte még senki nem keresett, ez az első ilyen kampány.

“Ez úgy indult körülbelül 3-4 évvel ezelőtt, hogy az egyik barátommal megbeszéltük, hogy a barátnőinket névnapjuk alkalmából billboardon köszöntjük fel. Mi voltunk az elsők, akik megcsináltuk, aztán ahogy látták az emberek, hogy lehet ilyet is, éltek ezzel” – mondta a cégvezető, Kocsis Tamás. Tapasztalatai szerint általában egy darab óriásplakátot szoktak kérni. Aki tehetősebb, és megengedheti magának, teleplakátolhatja a várost - egyszer valaki 10 billboardot is rendelt.

Szeretlek Mackóm és Boldog Anyák-napját plakát

“Főleg férfiak rendelik, egyszer egy csaj jött be, és kérte, hogy a barátjának csináljunk egy szeretlek mackóm óriásplakátot. Évente körülbelül 4-5 darab készül, Valentin-napra, anyák napjára, születésnapra rendelik. Pár napos akcióra oda szoktuk adni 63 euróért, plusz a grafikai tervezés. De ezt csak tényleg 2-3 napra, ha épp szabadon maradt nekünk. Nem tudok róla, hogy volna ez más városban.”

Hogy a dolog mennyire lokális, az is mutatja, hogy egy helyi roma rapper, Dreeko beleszőtte dalába az óriásplakátokon látható arcokat, például Bobeket, a partiarcot, akit testvére lepett meg ezzel az óriásplakáttal.