Angelica Marie Cecora Playboy-modell állítja: Oscar De La Hoya, mielőtt tavaly bevonult az elvonóra, erőszakoskodott vele, narkózott, és még kifizetetlen számlát is hagyott maga után. A férfi ügyvédje szerint ő csak egy kurva.

Bocsánatkérést és ötmillió dollárt (1,126 milliárd forint) követel Oscar De La Hoyától áldozata, Angelica Marie Cecora – írja a Daily Mail. A peres felek, az olimpiai aranyérmes bokszoló és a Playboy-modell egy szállodai szobában találkoztak tavaly márciusban, egy kábítószerrel színesített, több szereplős dugás formájában – az eseményen részt vett a modell egyik barátnője is.

Cecora kisasszony kifejtette: a férfi női fehérneműket viselt, és nem hagyta távozni sem őt, sem a másik nőt, amikor szerették volna elhagyni a lakosztályt. Pedig akkor már túl voltak jó néhány önkéntes meneten, ám De LA Hoya még mindig próbálkozott, felváltva rángatva ki az ágyból a kábult nőket. Az újabb dugások nem jöttek össze, ám sokáig így sem mertek távozni.

A hosszú pereskedéshez nem ragaszkodik, de "Oscarnak be kell ismernie a hibáit. Tudja, hogy rosszat tett". A rossz nem kifejezés: a két nő állítja, amikor reggel magához tért, elszaladt, magukra hagyva őket az 1500 dolláros (336 ezer forint) számlával.

A visszavonult bokszoló ügyvédje, Judd Burnstein szerint az egész csak kamu, a legrosszabb dolog, ami Cecorával történt, hogy másnap reggel lekéste az időpontját a fogorvosnál, és csak újabb 15 perc hírnevet akart. A nő ügyvédje (Tony Evans) szerint viszont elég nehezen ellenkezik egy nő egy profi ökölvívóval, aki már harmincnégy embert kiütött.

Előzmények

De La Hoya 2007-ben egy drogokkal színesített orgiát rendezett, amelynek eredménye többek közt jó néhány neccruhás-tüllszoknyás kép volt a sportolóról. Először azt állította, kamu az egész, aztán előkerült még néhány fotó, illetve egy beszámoló a Page Six nyomán: egy általuk idézett szemtanú szerint a bokszoló egyszer egy Victoria’s Secret fehérneműshow után „alsógatyára vetkőzött, felvette az egyik modell tollakkal díszített angyalszárnyacskáját és azt kiabálta, "én vagyok az ördög álruhában!".

Egy ideig úgy tűnt, De La Hoyáéknak van igazuk, és mégsem valódiak a képek, aztán jött a mély hallgatás. 2011 májusában végül elvonóra ment, augusztusban már bevallotta, hogy kokainozott (a Univisionnek adott interjújában), és mélypontra került. Szeptemberben pedig vállalta a képeket, és beismerte, hogy azokat nem manipulálták.

És most?

A védelem így első ránézésre elég gyenge lábakon áll, és ezen az sem sokat segít, hogy a férfi ügyvédje lekurvázta a modellt. Az ellenérdekelt jogi képviselő szerint viszont De La Hoya a hírnevét használta arra, hogy manipulálja Cecorát, és munkát ajánlott neki (a bokszoló promóterként dolgozik, valami "ring mellett vonuló csöcsi"-típusú ajánlatot rebesgettek). A sportolót meghallgatták volna a manhattani legfelsőbb bíróságon, de csak ügyvédei jelenték meg, a per elkaszálását kérve az ítésztől.

De La Hoya egyébként tíz éve házas. Neje (és két gyerekének anyja), Millie Corretjer egyelőre nem kommentálta az esetet. Mármint nyilvánosan.