Egyáltalán nem ritka, hogy tanárok és diákok összejönnek, pláne, ha mindkét fél nagykorú. Az USA-ban viszont törvény tiltja a dolgot, úgyhogy rendszeresen van is balhé a dologból, pláne, amikor keresztény iskolában történik az ilyesmi. Legutóbb egy 29 éves irodalomtarnár került bajba, mert lefeküdt egy 17 éves volt diákjával. Kérdés, hogy kivel feküdne le ön?

UPDATE: A szavazógéppel volt egy kis technikai probléma, ezért újraindítottuk, a szavazatokat lenulláztuk.

Egyáltalán nem ritka, hogy fiatal tanárok összejönnek a felsőbb évfolyamos diákjaikkal, egyrészt a kis korkülönbség miatt, másrészt, mert az emberek már csak ilyenek. Persze az teljesen beteg, ha egy felnőtt tanár egy gyermekkorú diákjával, ilyenre is van számos példa, de az esetek többségében tényleg inkább arról van szó, hogy alig néhány év korkülönbség van a diák és a tanár között.

Ki a legjobb csaj?

A gimnázium felsőbb évein túl különösen igaz lehet ez a tétel a felsőoktatásban, ahol egy helyes PhD hallgató tanítja a gólyalányokat és hasonlók. Erre talál néhány sztorit. Mivel az Egyesült Államokban akkor is tilos a tanár-diák viszony, ha mindkét fél szexuálisan nagykorúnak számít, rendszeresen bukkannak fel újabb és újabb diákukkal szexelő tanárok. Magyarországon nincs megkülönböztetés, a tanárokra ugyanazok a törvények vonatkoznak. Gyermekkorú, tehát 14 évnél fiatalabb diákkal tilos a kapcsolat, a beleegyezési korhatár felett viszont az iskola és a pedagógus erkölcsein múlik a dolog.

Figyelmeztetés, még mielőtt!

Nem áll szándékunkban semmilyen bűncselekményt promotálni, viccet űzni bármilyen súlyosan sértő dologból. A helyzetek abszurditására szerettük volna felhívni figyelmet, ha már valamire, de leginkább csak a szórakoztatás a célunk.

Lasseigne Chiasson

A legfriessebb eset Lassaigne Chiassoné, azé a louisianai irodalomtanáré, aki összejött 17 éves tanítványával. A 29 éves Chiasson pornográf smseket küldött a diákjának, és le is feküdt vele. A kapcsolatot a fiú is elismerte, azt mondta, flörtölésnek indult a dolog, aztán szex lett a vége. Amikor az eset kiderült, a tanárt azonnal felfüggesztették, és tiltott tanár-diák kapcsolattal vádolják. Szerencséjére a diákja már 17 éves volt, így nem bűncselekményről, csak vétségről van szó, aminek enyhébb a büntetési tétele.

Mary Kay Letourneau

A legismertebb diákjával összebújó tanár kétség kívül Mary Kay Letourneau, aki a törvényileg mindenképpen büntetendő kategóriába tartozott. 1997-ben ugyanis 35 éves volt, amikor összejött 12 éves diákjával, és teherbe is esett tőle. A nő börtönbüntetést kapott, a szerelem viszont valódi volt. A gyereket még a tárgyalások alatt megszülte, de mire börtönbe kellett vonulnia, ismét terhes lett. A második gyereket a börtönben szülte meg. Amikor szabadult, a gyerekek felügyeleti jogát a férjének adták, akit megcsalt a 12 éves diákkal, és volt már két közös gyerekük. A tanár elvált a férjétől, és ha minden igaz, a mai napig Vili Fualaauval él együtt.

Amy McElhenney

A 25 éves texasi tanár története a fent vázolt klasszikus eset volt. Fiatal spanyoltanárként jött össze egy 18 éves tanítványával. A beleegyezési korhatár Texasban 17 éves kor, de épp akkoriban, amikor az eset történt, fogadtak el az államban egy törvényt, hogy legyenek akár százévesek, egy tanár akkor sem jöhet össze a diákjával. A nő tagadta is a viszonyt, de a telefonjában találtak több egyértelmű flörtre utaló sms-t, valamint a diákja azt állította, hogy számtalan alkalommal szexeltek a nő lakásán. McElhenneyt végül nem ítélték el, de tanári pályája elején elvették az engedélyét.

Debra Lafave

Debra Lafave már eleve rosszul kezdte az egész tanári pályát. Ugyanis modellként dolgozott még 18 éves korában is, sőt készültek róla szofterotikus képek is, amiket persze megtaláltak a diákjai, amikor húszas évei elején elkezdett egy floridai iskolában tanítani. Lafave összejött az egyik 14 éves tanítványaival, összesen négy alkalommal feküdt le vele, illetve elégítette ki orálisan. Az osztályteremben, az autójában, illetve a lakásán is. Végül megúszta a börtönt, mivel az áldozat anyja nem akarta, hogy a fia vallomást tegyen az ügyben. Nagyon durva, összesen három év házi őrizetet és hét év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Stacy Schuler

Schuler nem kispályázott, amikor arról volt szó, hogy lefeküdjön a diákjaival. A 33 éves Stacy Schuler 2000 óta dolgozott egy ohiói középiskolában tornatanárként, 2011-ben viszont véget ért a karrierje. A tanár a vádak szerint az iskola focicsapatának kb. a felével lefeküdt. Két diákját elcsábította egy édeshármasra, két másikkal pedig a konyhapultján, illetve a zuhany alatt szexelt. A tanárnő akár 81 év börtönbüntetést is kaphat azért, hogy sportos tanítványaival bujálkodott. A diákok szülei igazi szexuális ragadozónak írták le a tornatanárt, aki valószínűleg tényleg csak rágerjedt a szépen kidolgozott testű fiúkra.

Stephanie Ragusa

Hasonló Stephanie Ragusa esete is, aki még 2008-ban létesített több diákjával is szexuális kapcsolatot . Összesen tíz év börtönt kapott. A 31 éves tanárnő egy 16 és egy 14 éves tanítványát csábította el, akkor kaptál el, amikor egyiküktől távozott egy aktus után. Ez egyébként egy bonyolultabb eset volt, mint a többi, mert a tanár nemcsak testi, de érzelmi kapcsolatot is kialakított a diákokkal, és amikor a diákok azzal fenyegetőztek, hogy feljelentik, ha nem száll le róluk, többször üvöltözött velük, és ellenük próbálta használni, hogy a diákok több személyes titkáról is tudott.

Helen Goddard

A következő eset a változatosság kedvéért nem az USA-ban esett meg, hanem egy menő brit magániskolában. Különlegessége - azon túl, hogy egy nagyon elit iskolában esett meg -, hogy a 26 éves Helen Goddard énektanárnő leszbikus viszonyt folytatott az egyik tanítványával, egy 15 éves lánnyal. Öt hónapon keresztül voltak együtt, mire lebuktak, a nő 15 hónap börtönt kapott, és természetesen repült az iskolából. A 15 éves lány kijelentette, érzelmei komolyak, és folytatni akarja a kapcsolatát azután, hogy Goddard szabadul a börtönből. Úgyhogy, ha minden igaz, akkor már másfél éve újra boldog párt alkotnak.

Pamela Rogers

Az eddigi példákból kiindulva, ha ön szexuálisan túlfűtött, érettségi előtt álló diák, akkor a legjobb esélyekkel a tornatanárnőnél és a nyelvtanároknál indulhat, esetleg az énektanárnőnél. Pamela Rogers is tornatanár volt, amíg össze nem szűrte a levet egy gyermekkorú diákjával, egy 13 éves fiúval. A nő 13 rendbeli nemi erőszakért állt bíróság elé 2005-ben, és nyolc év felfüggesztett börtönt kapott. De nem bírt magával, 2006-ban ismét letartóztatták, mert szexuális tartalmú üzeneteket, illetve erotikus képeket, videókat küldött ugyanannak a diáknak, akivel számtalanszor együtt volt az előző évben. Nem úszta meg a dolgot, hét év börtönt kapott, mert megszegte a próbaidejét. Lent az egyik olyan videó látható, amit a tanítványának küldött, hogy újra együtt legyen vele, Rogers 29 éves volt, amikor közösült a diákjával.

Jill Lewis

Lewis esete annyiban különleges, hogy egy keresztény iskolában történt meg.  A 26 éves nő beszédet, újságírást és számítógépes ismereteket tanított egy texasi iskolában. Még 2007-ben, egy elhagyott úton létesített szexuális kapcsolatot az egyik 17 éves diákjával, amit egy becsületes állampolgár, aki látta őket, azonnal jelentett is a rendőrségen. Lewist letartóztatták, a dologból viszont soha nem lett bírósági ügy, azt sem tudni, hogy Lewist végül felfüggesztették-e.