Szexuális zaklatás gyanúja vetett sötét árnyékot az anglikán egyházra. Egy sekrestyés papszentelés előtt egy nőt csöcsörészett meg engedélye nélkül. A legalább fél percen át tartó mellmasszázsból bírósági ügy lett, holott az elkövető vélhetően meleg.

Tavaly júliusban épp papszentelésre készülődött a britanniai Wakefield büszke katedrálisa, amikor az anglikán egyházhoz méltatlan esemény történt. Nicholas Whitaker, az egyik sekrestyés odalopózott egy számára idegen, férjezett nő mögé, a karjai alatt benyúlt, és hátulról megmarkolta a melleit - írja a Daily Mail a szomorú esetről. Ezután amilyen csendesen érkezett, olyan csendesen hagyta el a tetthelyet, majd mintha mi sem történt volna, beállt a templomi kórusba.

Csütörtökön tartották az ügyben az első meghallgatást a leedsi bíróságon, mivel az áldozat nem hagyta annyiban a szexuális jellegű próbálkozást. A bíróság előtt a 34 éves Whitaker tagadta a csöcsörészést, állítását azzal alátámasztva, hogy ő meleg, tehát nincs oka melleket letaperolni. "Én nem tudtam különbséget tenni, hogy egy férfi, egy nő vagy egy idegen fogja meg a melleimet" - ütötte el a sekrestyés védekezését a középkorú, nevét nem vállaló áldozat a lap szerint.

Ráadásul a tapizás idején a nő épp a fő sekrestyéssel, Julie Lovellel beszélgetett, aki észrevette az áldozat betegség miatti súlygyarapodását. Vicceskedve ezért "sugar boobs"-nak, azaz "cukorcsöcsök"-nek hívta a középkorú nőt. Ekkor történt meg a gyalázatos, és ráadásul igen hosszú ideig, fél vagy egy percen át tartó - mellmasszázs. "Megragadta a melleimet és tapogatta és érezte és nyomogatta. Szörnyű volt." És ezzel nem volt vége a horrornak: "Csak nyomogatta és mozgatta a melleimet fel és le. Emlékszem, megjegyzést is tett rájuk. A másik sekrestyés csak tátott szájjal nézett" - idézte fel a borzalmakat a nő.

Az azonban továbbra is a kínzó kérdések között marad, hogy ha ennyire zavarta az áldozattá vált nőt a taperolás, miért hagyta legalább fél percen át annak folytatását. "Egyszerűen nem tudtam megmozdulni. "Úgy éreztem magam, mint egy madárijesztő, nem tudtam mozgatni a karomat. Úgy jött mögém, mint egy árnyék" - próbált magyarázatot adni a kínzó kérdésre a mellek tulajdonosa. Elmondása szerint ugyanakkor attól is félt, hogy az őrült sekrestyés esetleg meg is üti. A rendőrségre csak két héttel később volt képes elmenni.

Charlotte Worsley, a tapogatózó sekrestyés védője szerint védence véletlen fogta meg a melleket. "Csak egy ügyetlen, béna ölelést akart" - magyarázta a kínos helyzetet hozzátéve, hogy a vicces szituációt túlreagálta a megcsöcsörészett nő. Az áldozat elismerte viszont, hogy Whitakerről egyértelműen látszik, hogy meleg - írja a Daily Mail -, azonban az ügyész így is szexuális zaklatásnak tartja az esetet, aminek tárgyalása folytatódik.