Ismét ingyenjegyeket osztogatott a Magyarországon erőteljes nyomulásba kezdett légitársaság. A WestEnd után most a Műszaki Egyetem közelében járók jártak jól.

Szerdán rendezték meg a Budapesti Műszaki Egyetem Külügyi Börzéjét. A szervező Hallgatói Külügyi Testület ingyen repülőjegyeket osztott a Ryanair támogatásával. A Facebookon először 500 ingyenjegyről írtak, később módosították 300-ra, indoklásuk szerint azért, mert a Ryanair jelezte, hogy csak ennyit kíván kiosztani.  

Több diák reklamált amiatt, hogy a szervezők először a panaszkodó posztokat törölték le, később az oldalt is megszüntették. Az akciónak hamar híre ment, és annak ellenére, hogy a helyszín is módosításra került, a diákok hosszú sorokban várták, hogy megszerezzék a Baden-Badenbe, Hamburgba, Brüsszelbe és Krakkóba beváltható jegyeket. Sorbanállás közben elterjedt a hír, hogy csak BME-s diákigazolvánnyal szerezhetőek meg a jegyek, és mindössze 80-at adnak. Erre a hírre sokan kiakadtak, miután órákig álltak sorba a potyajegy reményében.

Igaz Máté, a Hallgatói Külügyi Testület ügyvivője másként látja a helyzetet.

„A helyszínváltoztatásra a rendezvény meghirdetését követően azért került sor, mert látható volt az érdeklődés, ez később be is igazolódott. Több mint ezren vettek részt a rendezvényen, ami zavarta volna az oktatást és az órákra/órákról igyekvő hallgatók közlekedését az épületben. Rendezvényünkön nem csak a Műegyetem hallgatói részesülhettek jegyekben, az egyetem hallgatói mellet bárki, aki transzparenssel érkezett a rendezvényre, és bejutott, jegyben részesülhetett. A segédkező hallgatók társaiknak biztosítottak eszközöket a transzparensek elkészítéséhez.

Előfordulhat az, hogy némelyek félreértették, hogy az egyetem működtetésében álló kollégiumba a hatályos szabályok szerint csak engedéllyel lehet belépni. Viszont a rendezvényre mindenkit beengedtek, senkitől nem kértek a bejárati ajtóban személyi azonosításra alkalmas igazolványt.  

A posztok  és az oldal törlését Igaz Máté így indokolta: „A rendezvény az egyik legnagyobb közösségi oldalon került meghirdetésre. Jelenleg több rendezvényünk is folyik, így a meghirdetett rendezvények automatikusan véget érnek a rendezvény befejezésének az időpontjában. Hiszen a hallgatóknak, akik részt vesznek a szervezésben, felesleges energiájukat emésztené fel egy már véget ért esemény adatlapjának a koordinálása.”

Valentin-nap alkalmából mintegy 1800 ingyenjegyre jogosító utalványt osztott szét a Ryanair február 14-én a WestEndben. A csak bizonyos városokba felhasználható voucherek feldolgozása nehézkesen ment, a cég a vártnál nagyobb érdeklődéssel indokolta ezt.