A sheffieldi Benjamin Scott egy ivópajtásában mártotta meg kését százhússzor, majd hagyta, hogy a férfi elvérezzen. Aztán összefutott a csajával, akivel közös családi otthonából már kitiltották, nehogy bántsa négy közös gyereküket.

"Ez a legbrutálisabb erőszak, amellyel pályafutásom során találkoztam" – mondta el Zaf Ali, a dél-yorkshire-i rendőrség nyomozója. Az általa véleményezett eset: egy sheffieldi férfi, Benjamin Scott néhány heti ismeretség után százhúsz szúrással meggyilkolt egy férfit. Most emeltek ellene vádat: életfogytiglant kapott, leghamarabb tizenöt év múlva szabadulhat – írja a BBC.

A gyilkosság a térképen látható Batemoor Roadon történt

Nagyobb térképre váltás

A 32 éves Scott 2011 júniusában gyilkolta meg áldozatát annak lakásán, ahol összeültek inni (mellesleg majdnem szomszédok voltak). A nyomozó elmondása szerint a 114 kilós férfi – mellesleg lelkes Fűrész-rajongó – mellett áldozata eltörpült. Testi erőfölényével is magyarázható, miért tudta kivégezni Gary Beechet, utóbbi ugyanis mindössze 157 centi magas volt.

"Elég horrorisztikus volt. A százhúsz szúrás jó része a fejét és a szemeit érte. A patológus szerint cselekvőképtelen állapotban is megsebezték, eközben a padlón feküdt, eszméletlenül, talán már holtan."

A Sun információi szerint Scott a tette elkövetése után egy kukába dobta két trancsírozókését és ollóját, majd összefutott barátnőjével, Amanda Perrinnel (érdekesség: a Fűrész-filmek egyik legfontosabb szereplője Amanda Young). Ekkor még mindig a gyilkosság közben viselt, véres ruhák voltak rajta. Perrinnek mosolyogva mesélte el, hogy épp most ölte meg Beechet, akit még csak három hete ismer, és csinált valamit a szemével. Amikor Perring megjegyezte, hogy ez eléggé úgy hangzik, mint egy jelenet valamelyik Fűrész-filmből, a férfi annyit mondott: "aha, olyan".

Személyiségzavar

A rendőrség tájékoztatása szerint a Scott súlyos személyiségzavartól szenved, és nem mutatott megbánást tette elkövetése után. Az igazságügyi orvosszakértők úgy véleményezték, veszélyes és képes ölni (utóbbi megjegyzésük az esetet ismerve aligha hathat újdonságként). A börtönben már felvágta egy rabtársa torkát.

A Daily Mail értesülései szerint néhány nappal a gyilkosság előtt Scottnak egy bentlakásos pszichiátriai intézménybe kellett volna vonulnia, de nem tette meg. Nyolc nappal tette előtt mindenesetre kitiltották otthonából, amelyet Perrinnel, és négy közös gyerekükkel osztott meg. Így költözött a kamionsofőrként dolgozó Beech közelébe.

Perrint három nappal a gyilkosság előtt hívta fel, azzal, hogy "valami butaságot" készül csinálni, hogy visszakerüljön a börtönbe. Egy másik alkalommal azt tudatta a nővel, nagyon szereti, és reméli, hogy vár rá tizenöt évet. Tette elkövetése után pedig találkozót kért tőle, és közölte, valami rosszat tett, és sokáig fog érte ülni, talán még címlapra is kerül.

Scott az elfogása után azt mondta a rendőröknek: nem vette be a gyógyszereit, ezért uralkodott el rajta a vérszomj. Az egyik nyomozó szerint a férfi "az elmúlt néhány évben minden drogot kipróbált, a cracktől a metadonig".

Új élet

A Lancashire Evening Post szerint Gary Beech 2008-ban költözött a környékre: egész életében Leylandben élt, és csak azért ment Sheffieldbe, hogy új életet kezdjen – a régit a házasságával együtt tönkretette az alkohol. Lánya, Michaela Beech a lapnak kifejtette: apja komolyan vette a józanságot, szedte a gyógyszereit és naplót vezetett a haladásáról.

Michaelát telefonon értesítették a történtekről. "Én voltam a legközelebbi hozzátartozója, így engem hívtak először. Rosszul lettem, összeestem és hánytam az utcán." Megjegyezte, noha szülei elváltak, és apjának komoly baja volt az alkohollal, gyerekei számíthattak rá – hetente egyszer biztosan beszéltek. Tavaly júliusban, találkozni is terveztek, hogy Beech életében először találkozhasson unokájával.