Tim Barter 2009-ben közel nyolc métert zuhant, és két év kellett ahhoz, hogy teljesen felgyógyuljon sérüléseiből. A szakemberek titánlemezek és saját zsírja segítségével próbálták helyreállítani a fejét, és a forradalmi beavatkozás sikeres volt, Barter azóta lelkesen ejtőernyőzik.

Teljesen felgyógyult az a brit férfi, aki 2009-ben szenvedett balesetet, amikor egy ereszcsatornán próbált meg feljutni a második emeletre – írja a Daily Mail. A férfi kizárta magát, és ezért döntött úgy, hogy a falon felmászva jut majd be otthonába. A terve nem sikerült, majdnem nyolc métert zuhant, és végül szomszédjai találtak rá. Tim Barter a zuhanást követően tíz napig volt kómában, a lába eltört, valamint megsérült a szemgödre és az arccsontja is. Az agyában lévő vérzés, valamint a duzzanat miatt pedig el kellett távolítani koponyájának egy részét.

„Nem tudtam dolgozni, mindent duplán láttam. Attól féltem, hogy a látásom soha nem javul majd meg, és végleg fel kell adnom a munkám. Most megpróbálom minden percét kiélvezni az életemnek” – emlékezett vissza a férfi, aki balesete előtt a Dr. Who című sorozatban dolgozott. A King's College Hospital szakemberei - többek közt Robert Bentley arcsebész - a sérült részeket titánlemezzel pótolták, és ezeket számítógépes technikával tervezték meg. A rekonstrukciós beavatkozás során a hasi tájékból származó zsírt használtak töltőanyagként. Nagy-Britanniában először rajta alkalmazták ezt a módszert.

A most 32 éves férfi a rekonstrukciós műtét óta rákapott a sziklamászásra, a kajakozásra, az ejtőernyőzésre és a vívásra. Állítása szerint imádja a zuhanást, de az utolsó másodperc néha elég ijesztő tud lenni. „Most már semmiről sem kell lemondanom, ami eszembe jut, azt meg is csinálhatom” – tette hozzá a férfi, akinek egy ideig egy kemény anyagból készült kalapot kellett viselnie sérülése miatt, és összesen két évbe telt, amire teljesen felépült.