A The Reply Girl néven elhíresült Alejandra Gaitan bűne mindössze annyi, hogy több millióan nézik meg rövid videóit, amelyeken kihívó öltözékben mondja el a véleményét a dolgokról.

A The Reply Girl néven is ismert Alejandra Gaitan mostanra annyira kiverte a biztosítékot néhány száz Youtube-felhasználónál, hogy azok súlyos, esetenként halálos fenyegetéseket is posztolnak a lány oldalára – írja a Daily Mail. A huszonnégy éves, kanadai Gaitan az átlagosan egyperces videóival vívta ki az ellenszenvét, amikben lenge felsőben mondja el a véleményét a világ dolgairól – pont úgy, mintha jókora dekoltázzsal súlyosbított, élőszóban elmondott blogbejegyzések lennének.

Az erős akcentussal beszélő Gaitan videóit rengetegen szeretik: Youtube-csatornájának tanúsága szerint eddig tizenegymillió körül jár a kisfilmjeinek nézettsége. Utálóinak nagy részének épp ezzel van problémája: szerintük az excentrikus lány nem más, mint egy utolsó ribanc, akit csak a mellei miatt néznek, és igazából senkit sem érdekel, hogy mit szövegel. A helyzetet súlyosbítja, hogy a videók már épp elég hosszúak ahhoz, hogy a hirdetők elhelyezhessék rajtuk a reklámjaikat, és ezzel Gaitan elég szép pénzt is keres.

A Reply Girl-gyűlölők valóságos internetes háborút indítottak a kanadai lány ellen: mind a Facebookon, mind a videói alatt lévő kommentboxban is támadják. Többek közt olyan kedves kommenteket írnak neki, hogy "megöllek", "elkaplak és megerőszakollak", "legyél öngyilkos" és "jobban tennéd, ha leugranál egy magas szikláról", illetve a Youtube-on gyalázkodó válaszvideókkal is büntetik.

Gaitan saját elmondása szerint naponta akár tíz egyperces videót is elkészít, és a hirdetések révén átlagban úgy száz dollárt keres egy darabbal, de ez az összeg ezer dollárig is felmehet a kivételesen komoly számokat, úgy ötszázezer letöltést produkáló videók esetében. "Nyilván nem vagyok ebből milliomos, hiszen ha az lennék, akkor nem a hideg Kanadában élnék, hanem már rég valami trópusi szigeten süttetném a hasamat a nappal" – válaszolta a Gawker megkeresésére a lány, aki semmi rosszat nem lát abban, amit csinál, noha még a családja sem nézi jó szemmel a tevékenységét. "Túl nagy feneket kerítenek ennek az egésznek. A szex, a kihívó öltözködés mindig vonzotta az embereket, nézd csak meg a reklámokat" – filozofált Gaitan, akit láthatóan nem izgat különösebben a történet, viszont a lehető legfrappánsabban reagált az ellene folyó gyűlöletkampányra: Kill Reply Girl címen új videóblog-sorozatot indított, ahol az ellendrukkereinek válaszol. Természetesen mélyen dekoltált felsőben.