Kétségbeesetten patkánymérget evett, és így lett öngyilkos a tizenhat éves, marokkói lány, mert arra kényszerítették, hogy feleségül menjen a férfihez, aki tavaly megerőszakolta. Halála komoly visszhangot vert a közösségi portálokon.

Patkányméreggel vetett véget az életének az a tizenhat éves marokkói lány, akit arra kényszerítettek, hogy feleségül menjen ahhoz a férfihoz, aki korábban megerőszakolta – írja a The Delta World. Amina Filali öt hónapot élt a rettenetes házasságban, holttestét múlt szombaton találták meg.

A történet egy évvel korábbra nyúlik vissza. Miután a nála tíz évvel idősebb férfi megerőszakolta az akkor tizenöt éves lányt, az esetet bíróságon tárgyalták, ám a férfi és Filali szülei gyakorlatilag peren kívül egyeztek meg abban, hogy mindenkinek jobb lesz, hogyha az elkövető és az áldozat összeházasodik, mert így nem esik csorba a két család becsületén.

Az ehhez hasonló kényszerházasságok még a mai napig is gyakoriak az arab országokban, és azon a területen is, ahol Amina Filali élt, vagyis Marokkó északi részén. Ráadásul egy ilyen esetben ha a megerőszakoló nyilvánosan kijelenti, hogy hajlandó feleségül venni az áldozatát, akkor elkerülheti a büntetést. A feminista mozgalmak széles körben tiltakoznak Falil meghurcoltatása ellen, a Twitterezők pedig a #RipAmina taggel jelölt posztokban nyilvánítják ki együttérzésüket.