A tolvaj zsákmánya némi ékszer és készpénz mellett egy laptop volt, telistele pedofil képekkel és videókkal. A bűnjelet egy elhagyatott házban hagyta, és szólt a rendőrségnek: a laptop tulajdonosa egy év felfüggesztett börtönt kapott.

Pedofil képekkel és videóval telepakolt laptopot zsákmányolt egy angol betörő, aki később értesítette a rendőrséget - írja a Sun. A tolvaj még tavaly áprilisban tört be a Pething család házába, ahonnan készpénz és ékszerek mellett a számítógépeket is elvitte, így a családfő, David Pething laptopját is. A máig ismeretlen tolvaj a laptopot megvizsgálva azon 8500 pedofil témájú képet, és közel négyszáz videót is talált: a legtöbb közülük a legszélsőségesebb gyerekpornót tartalmazta.

A betörő ezek után nem mindennapi hidegvérről tett tanúságot, ugyanis a bűnjelet, vagyis a pedofil pornóval telepakolt laptopot egy elhagyatott házba rejtette, majd felhívta a rendőrséget, és tájékoztatta őket arról, hogy mire bukkant. A zsaruk így csípték el a rejtőzködő pedofil férfit, akinek a családja – noha harmincöt éve volt házas, és egy felnőtt lánya is volt – semmit sem sejtett a családfő aberrált szenvedélyéről.

Az ötvenkilenc éves David Pethinget pedofil tartalom birtoklásáért egyéves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és nyilvántartásba vették, mint szexuális bűnözőt. A felesége és a lánya pedig elköltöztek tőle, egyrészt azért, mert képtelenek voltak elviselni a pedofil férfi társaságát, másrészt a házukat az eset nyilvánosságra kerülése óta többször megrongálták ismeretlenek.

"Boldog vagyok, hogy kiraboltak minket, mert ha nem így történik, lehet, hogy az apám még mindig gyűjtené, nézné és terjesztené a pedofil pornóját" – mondta a Sunnak a harmincnégy éves Lizzie Pething, az elítélt férfi lánya. "Apám kettős élete teljesen megrázott, a tolvajnak viszont kijár a tisztelet: hihetetlen, hogy egy bűnöző ennyire erkölcsös legyen" – tette hozzá. Pething felesége csak annyit tett hozzá lánya nyilatkozatához, hogy túl enyhének tartja férje büntetését, és szerinte Davidnek letöltendőt kellett volna kapnia.