Letartóztatták a Charterhouse elitiskola egyik 16 éves diákját, mert a gyanú szerint iskolatársait filmezte a zuhanyzóban, majd valaki interneten publikálta a videót. Az iskola részéről igyekeznek nagyon diszkréten kezelni a dolgot, mert számos híresség és sportoló gyereke jár hozzájuk.

Az egyik legdrágább brit elitiskolában, a Charterhouse-ban járt a rendőrség a múlt héten, hogy letartóztassa az iskola egyik 16 éves diákját, miután kiderült, hogy a fiú valószínűleg iskolatársait filmezte a zuhanyzóban, és a zuhanyzások alatt készített illetlen képeket a számítógépén tárolta – írja a Daily Mail.

Az iskola próbálja nagyon diszkréten kezelni az ügyet, csak annyi nyilatkozat érkezett a részükről, hogy a rendőrség valóban kihallgatta az egyik diákjukat. De a rendőrség sem volt sokkal bőbeszédűbb. “Egy 16 éves fiút letartóztattunk Godalmingben csütörtökön, a gyanú szerint kiskorúakról készített illetlen képeket. A kihallgatás után óvadék ellenében elengedtük” – mondta a lapnak a rendőrség.


Nagyobb térképre váltás

Mivel nem adtak részletesebb nyilatkozatot, így nem tudni, hogy egy sima diákcsínyről van-e szó, vagy valaki így akart ártani a diákoknak. Továbbá azt sem tudni, hogy ki publikálta a videót interneten. Az is elképzelhető, hogy a felvételt készítő, és a felvételeket a számítógépén tároló diákkal akartak kitolni a publikálással.

Arról sincsenek információk, hogy a diákot felfüggesztették-e. A Charterhouse az egyik legdrágább, legpatinásabb bentlakásos elitiskola az Egyesült Királyságban. Évente körülbelül tízmillió forintnyi font a tandíj, és számos színész és sportoló gyereke jár az iskolába. Az iskolának nagyon jó híre van, akár sportolni, akár tudományos területeken szeretne valaki tanulni, a diákok nagy többsége könnyedén folytatja az elitgimnázium után valamelyik nagy nevű egyetemen a tanulmányait.

Az iskola az egyik legrégebbi hasonló iskola, 1611-ben alapították Londonban, de 1872-ben az iskola kiköltözött a városból Godalming mellé. Közel 800 fiút oktatnak bentlakásos rendszerben, de az utóbbi időkben valamennyire enyhült a szigor, már vannak nappali diákjaik is, sőt lányok is.