Bíróságra kellett vinni egy balesetet szenvedett modellnek az ügyét, hogy rendesen fizessen neki a biztosító. Lauren Scruggs tavaly decemberben gyalogolt bele egy járó repülőpropellerbe, miután leszállt a gépről. A biztosító szerint ekkor még utasnak számított, így feleannyi kártérítés járt volna neki. A per vége előtt sikerült megegyezniük.

Nagy nehezen sikerült egyezségre jutnia a biztosítóval Lauren Scruggsnak, az amerikai divatbloggernek, aki még decemberben belesétált egy pörgő repülőpropellerbe. A szörnyű balesetben a modell elvesztette a bal karját és szemét is, illetve komoly koponyasérülést szenvedett, azonban a biztosító visszautasította a 200 ezer dolláros kárigényét. A repülőt és a pilótát is biztosító cég ódzkodása miatt az ügy bíróságra került.

Részletek a szemtanúk segélyhívásából a baleset után (Forrás: ABC News)

A bíróságnak az ügyben kellett döntenie, hogy Scruggs vajon utasnak számított-e. A beszédes nevű Aggressive Insurance Services állítása szerint a gépre felszállni készülő nő utasnak minősült, így a szerződés szerint 100 ezer dollárnál nagyobb kártérítés nem illeti meg. Scruggs viszont arra építi a védelmet, hogy az az utas, aki a gép fedélzetén van a baleset bekövetkeztekor, avagy oda készül felszállni, vagy onnan leszállni.

A 23 éves nő elmondása szerint már leszállt a repülőről, amikor a baleset megtörtént. Elölről kerülte meg a gépet (a figyelmeztetések ellenére), és az újra beindított propellerbe belegyalogolt. A tragikus eset óta Scruggs újra blogol, kapott egy műszemet is és jó úton halad az orvosi rehabilitációja.