Április elseje hagyományosan a vaskosabbnál vaskosabb tréfák napja. A legerősebb idén egyértelműen az a bombariadó volt, ahova egy egész város rendőrsége vonult ki, de a média és a közösségi portálok sem maradtak ki a jóból.

Április elseje idén sem telt máshogy, mint igen szigorú viccelődésekkel, amelyből hazai részről például az ex-MegasztárosTóth Vera is kivette a részét, amikor a Facebook-oldalán terhesnek tettette magát, majd nem sokkal később mosolyogva közölte a gratulálókkal, hogy április bolondjai lettek. A világban azonban csattant még ezen kívül is egy-két vaskos tréfa.

A legnagyobb tréfamester díja egyértelműen annak a virginiai férfinek járna, aki óriási pánikot okozott a kaliforniai Roseville rendőrségének azzal, hogy felhívta őket, és bejelentette, hogy csőbomba robbant a roseville-i középiskolában, rengeteg a sérült, és egy diáknál fegyvert is látott. A hívást előrelátóan a kellő hitelességet biztosító hangeffektekkel – néhány, a háttérben bejátszott lövéssel és segélykiáltással – színesítette, így a roseville-i rendőrség komolyan vette a dolgot: a teljes állomány felvonult, súlyosbítva néhány kommandósosztaggal, mesterlövészekkel, helikopterekkel és természetesen komoly mentő- és tűzoltójelenléttel. Miután kiderült, hogy csak viccről volt szó, a férfit előállították, és a hírek szerint nem ússza meg a viccelődést olyan könnyen, mint nemrég bemutatott kanadai kolléganője, akihez egy hasonló vicc miatt szintén kivonult majdnem a teljes rendőrség.

Egy másik súlyos tréfának három hajórakomány tengerész esett áldozatul. Az MTI információi szerint vicc kiötlője nem más volt, mint az izraeli haditengerészet parancsnoka, aki szombaton teljesen váratlanul közölte három, Haifa kikötőjében állomásozó hadihajó kapitányával, hogy vasárnap egy reggel egy tíznapos, olaszországi hadgyakorlatra kell indulniuk. A három hajó legénysége rohamtempóban felkészült a kihajózásra, feltankoltak élelemből és üzemanyagból, matrózaikat pedig szó szerint a barátnőik ágyaiból rángatták ki, hogy készen álljanak a vasárnap reggeli indulásra. A parancsnok csak a tervezett indulása előtt néhány perccel közölte, hogy csak vicc volt az egész.

A – főleg az internettel kapcsolatba hozható – multicégek, mint például a Youtube vagy a Google hagyományosan kitalálnak valami ökörséget április elsejére. A Youtube egy pofás kis reklámfilmmel próbálta meg elhitetni az emberiséggel, hogy az oldal teljes videótára megrendelhető offline változatban, DVD-n is, a Google pedig ennél is messzebbre ment: egyfelől bejelentette, hogy fejlesztik az önjáró, vezetést nem igénylő autókat, amelyek a Google Térkép alapján tájékozódnak majd, másfelől azt próbálta elhitetni az emberekkel, hogy a Google Térkép mostantól Nintendón is elérhető, harmadrészt pedig forradalmi újításként jelentették be, hogy a Gmailben ezentúl billentyűzet helyett morzekóddal is írhatunk levelet. A legmesszebbre viszont talán Richard Branson, a Virgin multimilliomos tulajdonosa ment: az ő bejelentése szerint a cége kifejlesztett egy, leginkább óriás fúróra emlékeztető járművet, a Virgin Volcanicet, amellyel működő vulkánok fortyogó lávával teli krátereibe tehet utazásokat az emberiség. A külön erre a célra elkészített honlapján Tom Hanks és Seth Green kamuajánlóival reklámozza a masinát.

Végezetül a tömegmédia sem maradthatott ki az április elsejei ugratásokból. A The Sun az Arsenal nevű angol focicsapat drukkereit tréfálta meg azzal a hírrel, hogy a csapat a stadionjának illatát idéző parfümöt bocsát ki, hogy a drukkerek mindenhova magukkal vihessék kedvenc helyük illatát. A másik vezető angol bulvárlap, a Sunday Mirror hihetőre photoshopolt parkban piknikezős és egymás mellett andalgós képekkel bizonyította, hogy a Britain's Got Talent két férfi zsűritagjának, Simon Cowellnek és David Walliamsnek viszonya van egymással. Az ARD nevű német televíziócsatorna Los Angeles-i tudósítója örömmel jelentette be a német nézőknek, hogy az amerikai kormány végre eltörölte azt a törvényt, hogy csak az Egyesült Államokban született embert lehet elnökké választani, így végre elhárult az akadály Arnold Schwarzenegger előtt. A BBC internetes oldala pedig nemes egyszerűséggel csak azt közölte a világgal, hogy felrobbant a Föld, és mindenki meghalt.