Reginald Gill két nőnek hazudta azt, hogy orvos, rákot diagnosztizált náluk, majd azt mondta, meg tudja őket gyógyítani, ha a nők hagyják, hogy a mellüket szopogassa. A 77 éves férfi nyolc év börtönt kapott, 35 éves felesége bűnsegédletért fél évet.

“Azért mentek önhöz a nők, hogy orvosi segítséget kérjenek, mert elveszették az hitüket az állami egészségügyben. Nyitottak voltak önnel szemben, ön pedig visszaélt ezzel a nyitottsággal. Azt mondta nekik, hogy rákjuk van, ők pedig azt mondták, hogy készen állnak arra, hogy a gyógyulásuk érdekében minden megaláztatáson keresztülmenjenek” - részletezte a Swensea Crown Court bírója, Keith Thomas a 77 éves Reginald Gill bűneit, akit 8 év börtönre ítélt a bíróság a héten.

A férfi a 35 éves feleségével segédkezve meggyőzött két nőt arról, hogy rákjuk van, de tud rajtuk segíteni úgy, ha a nők hagyják, hogy az idős férfi a mellüket szopogassa.

“Meggyőzte a nőket arról, hogy vetkőzzenek ön előtt meztelenre, és miközben azt mímelte, hogy gyógykezelésben részesíti őket, valójában szexuális erőszakot követett el rajtuk” - idézte a BBC a bíró szavait. A férfit a nemi erőszak mellett csalásért ítélték el végül. Egész pontosan három rendbeli szexuális zaklatás, hat rendbeli behatolás és két rendbeli csalás miatt kapott nyolc évet. A BBC tudósítását a tárgyalásról és az ítélethirdetésről erre találja >>>.

Az eset után valódi orvosok is megvizsgálták a két érintett nőt, és kiderült, egyáltalán nincs rákjuk, de semmilyen betegségük sem. A férfi felesége végezte az előzetes vizsgálatokat, kesztyűt nem viselt közben, és a vizsgálat nagy része abból állt, hogy valamiféle elektromos sokkolóval piszkálta őket.

A gép egy az alternatív kamugyógyászatban sok betegség gyógyítására alkalmas készülék. IFAS, valamint RIFE gép néven fut, de ultraibolya-sugarakat kibocsátó gépként is lehet vele találkozni. A lényeg, hogy van egy botmixer, aminek a végére különböző fejeket lehet rakni, ami birizgálja a bőrt. Gill szerint a rákot gyógyítja, mások szerint olyan betegségekre jó, mint a Lyme-kór.

A férfit 2004-ben egyszer már meg is büntették amiatt, hogy számos emberen használta a szerkezetet, akiknek azt hazudta, hogy alkalmas a rák gyógyítására. Egyikük meg is halt a kezelés alatt, hiába hittek a kóklernek.

1975-ben pedig egy nem részletezett szexuális bűncselekmény miatt ítélték el. A mostani esetben úgy tűnik, csak összesítette két korábbi bűncselekményét. A férfit nehezen ítélték el, mert két ítélethozatali napon is rosszul lett, a harmadikat végül meg tudta hallgatni.

Az ügyvédje kérte, hogy az idős korára való tekintettel ne kapjon súlyos büntetést. Valamint azzal érveltek, hogy a férfi őszintén hitt benne, hogy rendelkezik a gyógyításhoz szükséges képességekkel, és hogy korábban két feleségét is 30 éven keresztül ápolta.

A bírót nem hatotta meg a védekezés, többek között azért szabott ki a férfira súlyos börtönbüntetést, mert ez már a harmadik alkalom volt, hogy hasonló bűncselekményt követett el.