Angie Gomez bekamuzta a környezetének, hogy rákos, és a saját maga által létrehozta alapítvánnyal gyűjtötte magának az adományokat. 17 ezer dollár gyűlt össze, mire rájöttek az emberek, hogy Gomez egy közönséges csaló. Ügyvédje szerint jó ügyre, más rákbetegek kezelésére gyűjtötte a pénzt.

A 19 éves Angie Gomez letörten újságolta el 2011 elején a családjának, a barátainak és a vőlegényének, hogy gyerekkora óta leukémiával küzd, és hat hónapja lehet hátra - kezdi a szomorúnak tűnő történetet a New York Post. A texasi Horizon Cityben lakó lány saját alapítványt is gründolt, aminek a neve Achieve the Dream (Valósítsd meg az álmod) lett. Elkezdett adományokat gyűjteni, amiből 17 ezer dollárnyi (3,86 millió forintnyi) pénz gyűlt össze.

2011 júniusában a dolog odáig fajult, hogy a csaj lemondta egy szépségversenyét a helyi Da Vinci High School nevű középiskolában. Ugyanekkor fülest kapott a rendőrség, hogy a lány igen egészségesnek tűnik. Nyomozás indult, aminek során a rendőrség megkereste azokat a kórházakat, amikre Gomez hivatkozott, hogy őt ott kezelik. A kórházak azonban állították: nem volt az utóbbi időben Angie Gomez nevű betegük.

Körözést adtak ki a csaló ellen, akit végül múlt pénteken fogtak el a munkahelyén - jelentette be Liliana Medina nyomozó. A lány ügyvédje, Sheldon Myers azzal védi Gomezt, hogy más rákos betegeknek próbált csak pénzt gyűjteni. Ráadásul a védő szerint Gomez valóban leukémiától szenvedett gyerekkorában. A lányt le is csukták, és 50 ezer dollárnyi (11,36 millió forintnyi) óvadék ellenében védekezhet csak szabadlábon.