A harmincegy éves nőt a diákjai buktatták le, amikor felfedezték, hogy Tiffany Six néven kőkemény pornófilmek tömkelege taláható róla a neten. A nő beperelte egykori iskoláját, holott már korábban tanított, miközben mellékállásban pornófilmeket forgatott.

Pornós múltja miatt kirúgtak egy kaliforniai általános iskolában tanító nőt – írja a Smoking Gun. A Tiffany Six művésznéven pornózó, civilben pedig az elég gyanúsan magyaros hangzású Stacie Halas névre hallgató, harmincegy éves nő akkor került lapátra, amikor a tanítványai felfedezték őt az évekkel korábban készült videóiban.

A felháborodott Halas viszont nem hagyta annyiban, hogy csak úgy kirúgják a munkahelyéről, hanem beperelte az iskolát, és ügyvédje szerint minden esélye megvan a győzelemre. Richard Schwab, aki Halas érdekeit képviseli a bíróságon, a Daily Mailnek elmondta: ügyfele egyrészt nem követett el semmi törvénysértőt – noha korábbi munkáját természetesen nem reklámozta önéletrajzában – és egyébként pedig kiváló tanár volt, akit szerettek a diákok.

Az iskola, vagyis a Richard B. Haydock Intermediate School vezetői, ahol Halas hetedikeseket és nyolcadikosokat tanított, természetesen homlokegyenest más véleményen van, mint az ügyvéd. "Természetesen nem törvénytelen dolog pornózni, azonban az erkölcsi törvények ellen mindenképpen vétett egykori kolléganőnk. Ez pedig megengedhetetlen, ha valaki olyan pályára adja a fejét, mint amilyen a tanári" – nyilatkozta az intézmény képviseletében Jeff Chancer tanfelügyelő.

A dolog pikantériája, hogy ugyan Halas 2009 óta dolgozott az említett iskolában, a pornófilmjeit pedig 2005 és 2007 közt forgatta, de ezekben az időkben is a tanítás volt a főfoglalkozása. Egy 2006-ban készült film extrái közt egy rövid interjú is található a nővel, akit többek közt arról is kérdeznek, hogy mennyire kockázatos dolog tanárként pornófilmeket forgatni. "Nagyon kockázatos, és akár az állásomba is kerülhet" – felelte a kérdésre Halas, vagyis Tiffany Six. Amikor pedig arról faggatták, hogy volt-e kalandja valamelyik diákjával, viccelődve csak annyit felelt, hogy ő tisztességes ember, és tanítvánnyal sose feküdne le.