Lindsay Sandiford Bangkokból Balira akart átvinni 4,7 kiló kokaint, de lebukott a határon. Annyira jól tartotta magát a kedves, középkorú nő imidzshez, hogy csak a szomszédai nem lepődtek meg pénzkeresési próbálkozásán.

Nagyot fordult Lindsay Sandiford körül a világ öt év alatt. 2007 körül még egy teljesen átlagosnak tűnő kétgyermekes családanya volt, nemrég pedig azon kapta magát, hogy 610 millió forintnyi kokaint szeretne becsempészi Bali szigetére - írja a Daily Mail. Az egyedülálló anya szégyene egy dolog, de megítélésének romlásán túl sokkal keményebb büntetésre is számíthat, mivel a helyi törvények szerint ezért a 4,7 kilónyi cuccért arrafelé kivégzőosztag általi halál is járhat.

Bár sokan meglepődtek az eseten, az 56 éves Sandiford angliai szomszédait állítólag nem rázta meg túlzottan a dolog, egy 63 éves férfi például elviselhetetlennek tartotta. “Korábban 275.000 fontos, tehát nagyjából 100 millió forintos tartozás miatt lakoltatták ki otthonából, mert nem fizetett lakbért. Mindenkiben azt a benyomást keltette, hogy ő egy jólszituált középkorú nő, de ez nem igaz, ő volt a pokol szomszédja. A mostani házát azért rabolták ki, mert kölcsönkért valakitől sok pénzt, amit nem fizetett vissza” - jellemezte az egykori szomszéd.

A hatóságok szerint is csak látszat az ártatlan nő képe, mivel azt feltételezik, hogy Sandiford már nagyon régen része egy nemzetközi droghálózatnak. Sandiford egyébként ezt akarhatta kihasználni, amikor Bangkokból akarta becsempészni a kokaint, mivel mindenféle trükk nélkül egyszerűen a bőröndjében volt az anyag.

A drogcsempészeknek egyébként volt már sokkal jobb álcája is az ártatlan családanyáénál, Michael Douglas fiáról például valószínűleg kevesebben gondolták volna, hogy rászorul erre, és bár az ország ismeretében nem annyira meglepő, de egy kolumbiai szépségkirálynő egész hálózatot épített ki maga köré.