Holden Gothia most ötéves, és még mindig nincs tudatában, hogy pontosan mi történt vele. A kisfiúnak sorozatos műtéteken kellett átesnie: gyógyulására segélykoncerteken gyűjtenek pénzt. A legutolsón ő maga is fellépett.

Öthetes korában kasztrálta bedrogozott édesanyja a most ötéves Holden Gothiát, aki még most sem tudja pontosan, hogy mi történt vele, és hogy miért borítják sebhelyek a testét – írja a Daily Mail. A kisfiú műtétek sorozatán esett át, de szörnyű sérüléseitől eltekintve pontosan olyan életet él, mint bármely más ötéves: játszik és dobolni tanul.

Azon a bizonyos 2007-es éjszakán Holden anyja, Katherine Nadal kokaintól, metadontól és Xanaxtól bódultan egy éles késsel leszelte a kisfiú heréit és péniszét. A levágott testrészeket soha nem találták meg. A rendőrségen először azt vallotta, hogy a család kutyája sebesítette meg a kisfiút, de a vizsgálat során bebizonyosodott, hogy ő volt a tettes. Nadalt, akiről utóbb az is kiderült, hogy terhessége alatt is drogokkal tömte magát, és korábban is állt már bíróság előtt kábítószerrel való visszaélésért, kilencvenkilenc éves börtönbüntetésre ítélték.

A kis Holdent jelenleg nagynényje, egyben hivatalos gyámja, Patches DeSazo neveli, akiről a kisfiú az édesanyjának hisz. Holdennek számos műtéten kellett eddig is túlesnie, aminek köszönhetően nevelőszülei komoly költségekbe verték magukat. Az orvosi számlák kiegyenlítése végett segélykoncertet szerveztek, amelyen a kisfiú is fellépett: dobon vendégszerepelt egy dalban, noha fogalma sem volt, hogy miért szervezték az eseményt .

"Holden fizikai sérülései idővel begyógyulnak, és a modern orvostudománynak köszönhetően új nemi szerveket is kaphat. A lelki sérülésektől féltem igazán: attól a pillanattól, amikor felfogja, hogy milyen szörnyűség történt vele" – nyilatkozta DeSazo a jótékonysági koncert után. Utóbbi egyébként közel negyedmillió dollár bevételt termelt, így Holden orvosi számlái mellett más sérült gyerekeknek is jut belőle.