Az amerikai férfi heréi egy betegség következtében görögdinnyeméretűre nőttek, súlyuk pedig nagyjából negyvenöt kiló. A felajánlott egymillió dolláros ingyenműtéttel mégsem kíván élni, mert úgy gondolja, hogy ha ismét normális lesz, senki nem lesz kíváncsi rá.

Visszautasította az ingyenműtétet Wesley Warren Jr., a férfi, akinek görögdinnyényire dagadtak a heréi egy ritka betegség következtében – írja a Daily Mail. Warren, aki a Howard Stern Show-ban, illetve a Comedy Centralon is szerepelt különös deformációjával, azt mondta, hogy azért nem kíván élni a felajánlott műtéttel, mert fél attól, hogyha ismét normális lesz, akkor senkit sem fog érdekelni.

A hatalmas heréjű, negyvenhét éves Warren korábban viszont nem így gondolkodott. Októberben még ugyanis arról panaszkodott a Las Vegas Review-Journal újságírója által készített interjúban, hogy elege van abból, hogy csodabogárként kell élnie. "Azért léptem ki a nyilvánosság elé, hogy elég pénzt keressek ahhoz, hogy elvégezzék rajtam a műtétet, amely segítségével ismét normális életet élhetek. Elegem van abból, hogy megbámulnak az utcán" – mondta akkor Warren.

A férfi, aki vizelni sem tud rendesen, és nadrág helyett egy kapucnis pulóvert hord, amiben elférnek az óriási, összesen negyvenöt kilós heréi, az elefantiázis nevű betegségben szenved, amely hatása az, hogy az érintett testrész – a kéz, az orr, vagy ebben az esetben a herék – óriásira dagadnak. Warren egy orvostól, az Oprah Winfrey Show-ban híressé vált, azóta saját műsort, a Dr. Oz Show-t vezető Dr. Mehmet Oztól kapott nemrég ajánlatot. Ezek szerint az orvos a műsor költségvetéséből állná a műtét költségeit, amelyek úgy egymillió dollárra rúghatnak. Oznak mindössze annyi volt a feltétele, hogy a műtétről egyedül a Dr. Oz Show tudósíthat. Warren azonban elutasította az ajánlatot.

Elmondása szerint egyrészt retteg a komplikált műtéttől – ugyanis fennáll a veszély, hogy belehal, illetve ha a műtét nem sikerül, akkor az is előfordulhat, hogy az orvosoknak amputálniuk kell a péniszét és a heréit – másrészt pedig nem akarja elveszíteni a rá irányuló médiafigyelmet. Warren a Las Vegas Review-Journal egy frissebb interjújában elmondta: inkább mégsem él a műtét lehetőségével, ugyanis számos, jelentős összeggel járó felkérést kapott azóta – így például Howard Stern is hívta, hogy szerepeljen a műsorában ismét – és attól fél, hogy műtéte után már nem lesz érdekes a pénzes vendégszereplések szervezői számára.