A hatvankilenc éves, új-zélandi férfit gyógyíthatatlan rákkal diagnosztizálták, mire ő felszámolta az életét, és minden vagyonát pénzzé téve belehasított az élet sűrűjébe. Később kiderült, hogy teljesen egészséges, ám minden pénze elúszott.

Gyógyithatatlan rákot diagnosztizáltak egy új zélandi férfinél, aki úgy döntött, utolsó néhány hónapjában igazán elkezdi élvezni az életet. A New Zealand Herald által csak Frank néven emlegetett hatvankilenc éves férfinak 2010 májusában mondták meg, hogy gyógyíthatatlan az állapota. A szerelőként dolgozó Frank felszámolta a vállalkozását, és feleségével, a hatvanöt éves Wilmával eladták házukat – viszonylag gyorsan, ámde nagy ráfizetéssel. Frank ráadásul úgy ötmillió forintnyi értékben ajándékozta el az apró-cseprő dolgait: szerszámokat, motorkerékpárt, horgászfelszerelést és egyéb értékeket.

A házért kapott pénzből aztán egy komoly körutat tettek Fidzsi szigetére, és meglátogatták Ausztráliában élő lányukat is. Semmit nem sajnáltak maguktól, sőt még hitelt is fölvettek, hiszen mindketten azt gondolták, hogy Frank életbiztosítása fedezni fogja a költségeket. Ám amikor hazaértek Új-Zélandra, hogy együtt töltsék a férfi utolsó néhány hetét, annak esze ágában sem volt meghalni, sőt: teljesen egészségesnek érezte magát, és egyáltalán nem jelentkeztek nála a rák végső stádiumának tünetei: a súlyveszteség, a gyengeség és társai.

A malőrre egy 2011 végén megejtett orvosi vizsgálat során derült fény: ekkor ugyanis kiderült, hogy a férfit rosszul diagnosztizálták, és valójában kutya baja nincs. A házaspár viszont teljesen eladósodott, hiszen Frank halálát várva minden vagyonukat elverték. Frank és Wilma most a kórház beperlésén gondolkodik, ám a férfi az esettel kapcsolatban azt is elmondta a New Zealand Heraldnak: egyáltalán nem bánja, hogy így alakultak a dolgok, hiszen örül, hogy él, másrészt pedig legalább pár hónapig királyi módon éltek.