A férfi nem sokkal a felszállás után lett rosszul a Tanzániába tartó járaton, és az életét nem tudták megmenteni a segítségére siető stewardessek. A mellette ülő svéd Lena Pattersonnak nem tudtak új helyet találni az utasokkal teli gépen, így az egész utat a halott mellett kényszerült tölteni. A légitársaság kártérítést fizetett.

Tíz órán át ült egy halott férfi mellett egy svéd nő a Kenya Airways egyik Tanzániába tartó repülőgépén – írja a Daily Mail. Lena Patterson, a Radio Sweden munkatársa mellett ülő férfi a felszállás után nem sokkal rohamot kapott, izzadni kezdett és rövid időn belül elvesztette az eszméletét. A nő riasztotta a stewardesseket, ők azonban már nem tudták megmenteni a férfi életét.

Lena Patterson számára az utazás itt vált igazán kellemetlenné, ugyanis a halottat nem tudták máshova helyezni, így annak ott kellett maradnia a mellette lévő üléseken. Amikor a férfi rosszul lett, a közvetlenül mellette ülőket ugyan el tudták helyezni, hogy hozzáférjenek a beteghez, ám Pattersonnak már nem jutott hely. A halottat egy pokrócba csavarták, és lefektették három, egymás mellett lévő ülésre, a nőt pedig melléültették.

"Kimondottan magas ember volt szegény, így a lába néhány centire volt tőlem. Kicsit morbid volt a szituáció, de nem csaptam patáliát: megértettem, hogy a személyzet kényszerhelyzetben van a szerencsétlenség miatt" – mondta Patterson az Expressen svéd hírportálnak. Tanzániáig viszont még tíz órát kellett repülnie a gépnek, így a nő ugyanennyi időt töltött a halott közvetlen közelségében.

Patterson, noha a gépen nem akart kellemetlenkedni, később mégis panaszlevelet írt a Kenya Airwaysnek, akik – néhány levélváltás után – repülőjegye árának felét, 713 dollárt, vagyis körülbelül 164 000 forintot átutaltak neki. Patterson elmondta: méltányosnak érzi az összeget és meg van elégedve.