Az amerikai Mario Fernandez egy boltba akart betörni a garázson keresztül, de annak ajtaja a fejére csapódott és csapdába ejtette. A férfi nagyjából kilenc órán keresztül feküdt a földön, nyakán a súlyos ajtóval míg ki nem szabadították: ám előtte természetesen levideózták.

Az amerikai Mario Fernandez jó eséllyel pályázik az év leglúzerebb bűnözője címre. A férfi ugyanis egy brocktoni Rent-A-Center üzletbe szeretett volna betörni – a hálózat többek közt elektronikai berendezéseket, illetve bútorokat árul – mégpedig az épület hátsó részén található garázson keresztül. A garázsajtót egy fémkerettel próbálta kitámasztani, ám az nem tartotta meg az ajtót, így amikor épp be akart osonni, a fejére csapódott és fogvatartotta.

A Daily Mail információi szerint a férfi közel kilenc órát feküdt hason, miközben a súlyos ajtó a nyakánál fogva szegezte oda a földhöz. Fernandez ugyanis éjfél körül kísérelte meg a betörést, a bolt első alkalmazottja, John Rodriguez pedig csak reggel kilenckor érkezett meg a munkahelyére. "Hátrasétáltam a raktárba, és meglepődtem: a résnyire felhúzott garázsajtó alatt egy emberi fejet láttam" – mondta Rodriguez, aki, miután értesítette a rendőrséget, telefonjával felvételeket készített a balszerencsés betörőről.

Fernandezt végül a rendőrség szabadította ki szorult helyzetéből, és ugyan nem vitt el semmit, mégis bíróság elé kell állnia, hiszen Massachusetts államban a betörési kísérlet is büntetendő cselekmény. "Először természetesen azt vallotta, hogy jogosan tartózkodott a környéken, ám a nála talált szerszámok egyértelműen arra utalnak, hogy bűncselekményre készült" – mondta az eset kapcsán Paul Bonanca nyomozóhadnagy, a brocktoni rendőrségtől. Fernandezt a letartóztatása előtt kivizsgálták a helyi kórházban, de néhány horzsolástól eltekintve nem szenvedett maradandó károsodást.