A kínai nő először levágta unokája kezét, majd saját ereit is felvágta. A vizsgálatok szerint öngyilkosságot akart elkövetni. A nagymama kómában fekszik, a gyermek kezét tizenkét órás műtéttel illesztették vissza.

Tizenkét órás műtéttel varrták vissza annak a csecsemőnek a karjait, akit saját nagyanyja csonkított meg a kínai Santung tartományban – írja az ABC News. A nyolchónapos kislányra a nagyanyja vigyázott, aki eddig tisztázatlan okokból egy éles szerszámmal levágta a csecsemő karjait, majd saját ereit is felvágta, az eddigi vizsgálatok szerint öngyilkossági céllal. Az idős nő a súlyos vérveszteség miatt azóta is kómában fekszik.

"Szemtanúja voltam, ahogy a kislány édesanyja hazaérkezik" – elevenítette fel a sokkoló napot a szerencsétlenül járt család egyik szomszédja. "Körülbelül tíz perc múlva a nő kirohant az utcára, kezében a kar nélküli, tetőtől talpig véres kisbabával, miközben a férjének kiabált, hogy hozza utána a gyerek két levágott karját is."

A megcsonkított kislányt kórházba szállították, ahol egy sebészcsapat tizenkét órás műtéttel varrta vissza a kezeit. A kislány felépülése viszont még hosszú időt vehet igénybe, legalábbis az ABC által megkérdezett sebész, Dr. Brian Labow szerint. "Minden attól függ, hogy mennyi idő telt el a csonkítás és a műtét közt. Ha nem túl sok, akkor alapvetően jó esélye van a gyermeknek, hogy majdnem teljesen használhatóak legyenek a kezei, ám az idegek regenerálódása nagyon sok időt vesz igénybe" – fejtette ki véleményét a sebész.