Az éves virágverseny előtt néhány nappal akarták ellopni a 67 éves Harry Cook petúniáit. A szép kertjével már háromszor is díjat nyerő férfi nem hagyta annyiban a dolgot, kislapáttal felfegyverkezve szólította fel a tolvajokat, hogy azonnal tegyék vissza a növényeket a helyükre. Szerencséjére gyávák voltak a virgátolvajok, egyből engedelmeskedtek a felszólításnak.

Harry Cook amíg dolgozott nagy munkagépekkel dolgozott építkezéseken, amióta viszont nyugdíjas leginkább azzal foglalkozik, hogy a loughboroughi otthonához tartozó kertjét csinosítsa. A 67 éves férfi gondos munkája néhány évvel ezelőtt meghozta a sikert, már zsinórban háromszor választották meg a kertjét a régió legszebb kertjének.

Idén néhány nappal azelőtt, hogy az ellenőrök kimentek volna megnézni a díjnyertes petúniáit, Cook kertjére az alvilág is felfigyelt. A férfi háza előtt egy furgon állt meg, amiből kipattant egy férfi, és elkezdte bepakolni a petúniákat.

“Benéztem a furgonba, és láttam, hogy van már benne néhány petúnia, pár örökzöld és virág. Nem akartam hinni a szememnek! Az egyik férfi a furgon hátuljába pakolta be a növényeimet, a másik meg a volánnál várta a legteljesebb nyugalommal, hogy végezzen a dologgal. Odamentem hozzájuk, a furgon elé álltam, és azt mondtam. “Nem kapjátok meg a növényeket! Tegyétek vissza őket!”” – mondta a férfi a Daily Mailnek.

“Tajtékzottam a dühtől, a kerti ültetőlapátomat tartottam, és arra gondoltam, valószínűleg mindketten tudják, hogy nagyon kemény harc áll előttük, ha el akarják vinni a virágaimat. A furgonban ülő férfinek olyan szempontból szerencséje volt, hogy a feleségem, Patricia nem volt otthon. Ha ő is ott van velem, akkor mindketten kaptak volna keményen”  – mondta a férfi.

A tolvajok valószínűleg szintén felmérték a helyzetet, mert végül megfutamodtak a 67 éves, kislapátos fenyegető bácsitól, és úgy döntöttek, visszaadják a zsákmányt, és elhúznak a helyszínről.

A férfi felesége nagyon büszke volt rá, hogy kiállt magáért, és hogy ezért a tolvajoknak üres kézzel kellett távozniuk. “Azt hiszem, azért volt nagyon dühös, mert a tolvajok csak néhány nappal a bemutató előtt akarták tönkretenni a kertjét. Biztonsági kamerákat fogunk a kertbe rakni, ami nagyon szomorú, de úgy látszik, semmi sincs biztonságban a tolvajok előtt”  – mondta a lapnak a feleség.