Egy 30 és 40 év közötti férfi a nyílt utcán próbált elrabolni egy 10 éves lányt, aki éppen öccsével sétált Philadelphia utcáin. Amikor megpróbálta elráncigálni a gyermeket, az áldozat leesett a földre és a tettes inkább elmenekült. A rendőrség 10 ezer dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek, a férfi végül feladta magát.

A philadelphiai rendőrség szerdán közzétett egy biztonsági kamerák által készített felvételt, amelyen az látható, hogy egy férfi megpróbál elrabolni egy tízéves lányt, aki éppen kétéves öccsével sétál az utcán. Az illető először kocsijával követte a testvéreket, majd kiszállt a járműből és gyalogosan eredt a nyomukba. Amikor utolérte őket, befogta a lány száját és megpróbálta elráncigálni áldozatát. A gyermek a küzdelem közben a földre esett és elrablója inkább menekülőre fogta a dolgot. A lány pár pillanatig még a járdán ült, majd  rövid tanakodás után továbbsétált testvérével.

A nyomozók azért hozták nyilvánosságra a felvételeket, mert szerettek volna nyomára akadni a férfinak, aki elkövette ezt az „égbekiáltó bűnt”, ahogy Michael Nutter polgármester fogalmazott. Hozzátette, nem megengedhető, hogy a gyerekeknek az utcán sétálva attól kell rettegniük, hogy valamilyen bűncselekmény áldozatai lesznek, és csak egy beteg ember képes ilyenre. Az ügy érdekében 10 ezer dolláros (kb. 2,3 millió forintos) nyomravezetői jutalmat is kitűztek. A rendőrség leírása szerint egy 30 és 40 év közötti, sovány, 175-180 centiméter magas férfi volt a tettes. A rablási kísérletkor kék nadrágot és fekete pólót viselt – írja a Daily Mail.

Az eset után a gyerekek édesapja is nyilatkozott. Mint elmondta, nagyon büszke a lányára, aki azért menekült meg, mert olyan módszereket alkalmazott, amelyeket az Esküdt ellenségek (Law & Order: Special Victims Unit ) című műsorban látott. A férfi szerint 10 éves gyermeke többek közt megharapta támadóját, akit valószínűleg az is megrémített, hogy a kétéves kisfiú nagyon hangosan sikított, amikor látta, hogy mi történik a nővérével. A szomszédságban az eset után adományt gyűjtöttek a helyi lakosoktól, hogy egy jétékboltba szóló ajándékutalványt tudjanak venni a lánynak.

A tettes természetesen értesült arról, hogy milyen erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy elkapják és Carlos Figueroa-Fagot végül úgy döntött, hogy inkább feladja magát. A férfi korábban egyébként kiskorú zaklatása miatt összetűzésbe keveredett a törvénnyel, de nemrég ejtették a vádakat. Az állítólagos áldozat és az édesanyja ugyanis bevallotta, hogy csak kitalálták az egészet. Amikor Puerto Ricóban élt, szintén voltak balhés ügyei, de egyik esetben sem szexuális zaklatásról volt szó - írja az ABC News.