Mint minden felfoghatatlanul durva eseménynél, az aurorai lövöldözésnél is előkerültek a létező legvadabb összeesküvés-elméletek. A legagyatlanabb konzervatívok a fegyverviselési jogukat féltik, van, aki egy idegtudományi kísérlet áldozatának állítja be a gyilkost, akad, aki az áldozatokat támadja, miért nem lőttek vissza. Persze előkerült a sátán, az Illuminátusok és egy rapper is.

Pénteken egy férfi 12 embert megölt, 58-at pedig megsebesített Denver egyik elővárosában, Aurorában. Az emberek épp a legújabb Batman-film premierjét nézték, amikor James Holmes berontott a moziterembe, füstgránátokat robbantott, majd válogatás nélkül tüzelni kezdett az emberekre. A 24 éves narancshajú férfit a kocsijában vette őrizetbe a rendőrség, majd mehettek a lakásában elhelyezett bombagyár hatástalanítására. A magát a Batman-filmek főgonoszának, Jokernek gondoló gyilkos tettével kapcsolatban sorra születnek az őrültebbnél őrültebb összeesküvés-elméletek. Íme a Gawker válogatása azoktól az idiótáktól, akiknek ilyenkor csendben kéne maradni.

Obama a Fegyverek ellen

Az amerikai konzervatívok leghardcore-abb fórumán, a Conservatives4Palinen az egyik troll szerint egyértelműen Barack Obama kormányáé a felelősség. Szerinte azért szervezték meg ezt az öldöklést, mert nemsokára aláírja az ENSZ fegyverkereskedelem korlátozási egyezményét, másrészt pedig a demokraták vágyálma (ellenfeleik rémálma), hogy az alkotmányba ágyazott fegyvertartási szabadságot megszüntessék. "Ez nem lehet véletlen egybeesés!" - kiált fel kommentárja végén. Egy másik kommentező is hasonlókat ír, konzekvensen nagy betűvel írva mindig a Fegyver szót. Szerinte Obamáék még több ilyen brutális mészárlást fognak szervezni, a végén elhalasztják a novemberben esedékes elnökválasztást, és minden jogot felfüggesztenek.

Egy idegtudományi kísérlet szörnyszülöttje

A Natural News szerkesztője szerint Holmest egyenesen kiképezték, sőt agymosáson esett át a gyilkosságok előtt. Szerinte valami elmeelferdítő idegtudományi kísérletet végeztek el a férfin. "Az akciói tisztán mutatnak egy furcsa elkülönülést a valóságtól, jelezve azt, hogy nem volt teljesen eszénél" – írja a kommentező, aki szerint ez az állapot csak gyógyszerekkel, hipnózissal vagy traumával érhető el. Ráadásul azt írja, ilyen sok és drága felszerelése nem lehetett egy magányos elkövetőnek.

Lőjj vissza, te gyáva!

Ugyanez a furcsa szerzet az áldozatok szemére vetette, hogy – sötétség, füst és pánik ide vagy oda – miért nem rohamozták meg a gépfegyverét ropogtató gyilkost. "Passzív áldozatok kultúrájáról" ír itt, és persze megjegyzi, ő másképp, bátran cselekedett volna. Amikor kiderült, hogy Aurorában tilos lőfegyvert tartani, ugyanez a férfi megállapította, hogy itt "illegális megállítani egy mészárlást".

Az okkult elit és a sátán

A Vigilant Citizen című lapban ennél is vadabb elképzelés született, ami kimondatlanul, de a sátán bosszújának állítja be a mészárlást. A városka neve, Aurora ugyanis a római hajnalistennő után kapta a nevét, a film pedig a Dark Night Rising (sunrise=napkelte) címet viseli. Ennél is feltűnőbb, hogy Lucifert Fényhozóként is emlegetik hívői (mint aki fellázadt és felnyitotta az emberiség szemét). A tettes tehát az okkult elit és a közvetítő médiaszolgák.

A celebek keze van a dologban

Az egyik kommentelő írása magáért beszél: "Néha nem akarom elhinni, hogy az Illuminátusok voltak azok. Néha csak inkább elfogadnám azt, hogy ez merő egybeesés" – kezdi szövegét az újabb bolond, aki szerint tele van szimbolikával az egész eset. Colorado szerinte eleve vörös színt, azaz vért jelent. Na meg persze ne feledjük az Illuminátusok királyát, Lil Wayne-t, aki egyik klipjében épp tizenkét csontvázat mutat meg egy moziteremben (a teljes klipben lehet látni, hogy jóval többet is beültetett).

És arról még nem is beszéltünk, hogy Tom Cruise exnejének családneve megegyezik a merénylőével.