Videófelvétel is készült arról, ahogy tizenéves társai 40 percig kínozzák a10 éves amerikai fiút az iskolabuszon, miközben rasszista megjegyzéseket tesznek, és öngyújtóval égetik a bőrét. Édesanyja azért hozta nyilvánosságra az erről készült felvételt, hogy felhívja a többi szülő figyelmét arra, mi folyik az iskolákban.

A 10 éves Cequan Haskinst két 15 éves társa kínozta mintegy 40 percen keresztül iskolába menet a buszon még 2011 májusában - írja a Daily Mail. Gúnyolták, szexuális és rasszista megjegyzéseket tettek rá, miközben öngyújtóval égették a bőrét. A hátborzongató felvételeken hallani lehet, ahogy a 10 éves fiú sikoltozva könyörgött bántalmazóinak, hogy hagyják abba a kínzást, de azok könyörtelenül lefogták, és nem engedték elmenekülni. A két fiú láthatóan nagyobb volt a 10 éves Haskinsnál, aki így képtelen volt kiszabadulni a két tinédzser fogságából.

WSET.com - ABC13

Cequan Haskinks édesanyja, Roxanne Haskins egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be nemrég az erről készült videófelvételt, hogy az emberek megtudják, mennyire szörnyű egy ilyen megfélemlítés. "Szerettem volna, ha a szülők tudnák, nemcsak a saját gyerekem, hanem az összes gyerek érdekében beszélek. Sajnos pont az én fiammal történt ez az eset, de szeretném, ha a szülők tisztában lennének vele, hogy mi folyik az iskolákban. Cequan egy speciális oktatást igénylő gyerek, aki viszont ugyanúgy jogosult volt arra, hogy az iskolabuszt használja, mint a több gyerek a megyében” – mondta az édesanya. A 10 éves Cequan Haskinsnak fizikai és lelki sebeket is okozott az eset, azóta is poszt-traumás stressztől szenved, és terápiára jár. Mindkét tinédzsert, aki a fiút kínozta, bűnösnek találták testi sértés vádjában.

Roxanne Haskins az Appomattox megyei iskolaszéket is beperelte, most a tárgyalási időpont kitűzését várja. A videófelvételen hallani, ahogy a buszsofőr hátrakiabál a busz végében Haskinst kínzó fiúknak: “Csináljatok már valamit, hogy csöndben maradjon! Nekem a buszt kell vezetnem!” A buszvezető Nancy Davis után kezdetben a gyerek cserbenhagyása miatt nyomoztak, de végül hónapokkal ezelőtt felmentették minden vád alól.