Jason Hughes idén februárban vette volna el gyerekei anyját, ám alkoholizmusa miatt a nő elhagyta. A férfi ezért összeverte, és elvágta a torkát, nehogy más férfivel boldog lehessen. Natalie Allman azóta teljesen felépült, exvőlegénye börtönbe került.

A brit Jason Hughesnak és menyasszonyának, Natalie Allmannek már két közös gyereke volt, amikor tavaly elhatározták, hogy idén februárban összeházasodnak. A férfi azonban annyit (napi egy liter vodkát, vagy három liter cidert) ivott, hogy Decemberben lefújták az esküvőt. Ennek ellenére nem költöztek szét, a férfinek ugyanis nem volt hová mennie – írja a Sun. Együtt éltek Herefordshire-i otthonukban, egészen egy februári éjszakáig, amikor a nő arra ébredt, hogy Hughes egy párnával fojtogatja. A férfi ezután súlyzóval verte a fejét, majd egy húsz centis sebet ejtett a torkán, néhány milliméterre a nyaki ütőerétől. Allman még hét órán át nem hívhatta a mentőket.

„Háromszor támadott meg, éjfélkor, hajnali háromkor és hatkor. Mindháromszor megpróbált megfojtani egy párnával. Éjfélkor felébredtem, és rajtam ült, a lábai közé fogva, és ütött. Azt hittem, az öklével, de később rájöttem, hogy súlyzóval. Koromsötét volt a szobában. Nem tudom, hogy elájultam, vagy elaludtam-e, de háromkor ki kellett mennem a vécére. Kirugdosott az ajtón, és visszaparancsolt az ágyba. Mellém ült, ekkor vágta el a torkom."

Kétéves ikreik eközben felébredtek – nem csoda, a nő elmondása szerint expasija végig azt üvöltötte, hogy meg fogja ölni –, így a támadást ők is végignézték, majd anyjuk mellé bújtak az ágyba. Ott találtak rájuk a mentők, amikor Allman reggel végre kihívhatta őket. Azonnal kórházba szállították, Hughest pedig a helyszínen letartóztatták. Augusztus 2-án kilenc év börtönt kapott súlyos testi sértés, illetve halált okozó testi sértés kísérlete miatt. Annak ellenére, hogy ügyvédje szerint nem akart ölni, csak „látványos sebet okozni, amelyet nem tud eltakarni, ha csinosan öltözik fel. Azt akarta, hogy más férfiak csúnyának lássák".

A Mirror szerint Allman azóta teljesen felépült, torkát és nyolc fejsebét, illetve öt arccsonttörését plasztikai sebészek segítettek helyreállítani. Úgy véli, exvőlegénye tudatosan időzítette akkorra a támadást. „A következő héten költöztem volna el, amit ő is tudott. Utólag úgy próbálta beállítani, mintha azt mondtam volna neki, soha többé nem láthatja a gyerekeket, de ez nem igaz. A szociális munkások azt mondták, sosem lesz láthatása, de nagyon nem várom, hogy négy év múlva kijöhessen a börtönből" – akkor ugyanis kérelmezheti szabadlábra helyezését.