Diáktársai akár meg is fullaszthatták volna a 13 éves lányt, akit egy hülye ötlettől vezérelve tetőtől talpig becsomagoltak. Az elkövetőket felfüggesztették iskolájukból.

Tíz-tizenötször is körbetekerték a 13 éves Melanie Connt iskolatársai műanyag csomagolóval, azaz folpackkal, a lánynak épphogy hagytak rést a szájánál és az orránál – írja a fura esetről a Huffington Post. A floridai Ormond Beachen lévő buszmegállóban várt a lány, amikor körbevették őt, és elkezdték becsomagolni. Az elsőre viccesnek tűnő eset Conn anyja szerint tragédiába is torkollhatott volna, ha nem fogy el a folpack. Ugyanis ha az orrát-száját is bevonják vele, meg is fulladhatott volna.

 

Volusia megye iskolafenntartási szervezetének szóvivője szerint az ilyen diákbasztatásokat nagyon komolyan veszik, és ezt is ki fogják vizsgálni. Lesz is mit, a buszon utazó felügyelő hallotta a korábbi fenyegetéseket, mégse tett semmit. A fiúkat azóta felfüggesztették iskolájukban. Egyikük anyja nem érti, a fia, akit magát is szivattak osztálytársai, miért ment bele egy ilyen durva csínybe.

Amerikában (is) súlyos probléma az angolul "bullying"-nek nevezett szituáció, amikor diákok egy gyengébb, elesettebb társukat szivatják nonstop. A Huffington Post szerint olykor még a felnőtteket is baszogatják. Karen Klein buszsofőr ügye, akit ordenáré módon csúfoltak a diákok, nagy nemzeti felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban. Gyűjtés is indult neki, hogy egy álomnyaraláson kipihenhesse a mocskolódó kölyköket. Végül 700 ezer dollár (157,7 millió forint) gyűlt össze, amiből Klein alapítványt hozott létre Karen Klein Anti-Bullying Foundation (Karen Klein Szivatásellenes Alapítvány).