A TEK legutóbbi akciójának a végén elvittek egy másodéves egyetemistát, aki a gólyanap keretein belül egy filmforgatás miatt fürdőköpenyben és vízipisztollyal ült be egy előadásra. VIgyázzon, ha emiatt jött a kommandó, akkor egy csomó hétköznapi dolog miatt jöhet!

Nem kell félni a TEK-től, de jobb felkészülni rá, hogy a BME-s akció nem az első volt a sorban, amikor valaki a harsánysága áldozata lett, és a kommandósok vitték el , meg vették körbe. Nézzük, milyen tevékenységek közben jobb, ha hátul is van szemünk, mert a falnak meg fülei vannak.

Flexelés, fűnyírás

Ha nem tudjuk, hogy a szomszéd vasárnap délelőtt mindig flexel és füvet nyír a kertben, akkor könnyen gondolhatjuk, hogy valami gaztettet követ el éppen. Vagy az asszonyt aprítja, vagy valamiféle robbanószerkezetet épít. Készüljünk fel, ha flexelünk, bármikor jöhet a TEK, ha van egy ijedősebb szomszédunk.

Bélgázok

Óvatosan a puffasztó ételek fogyasztásával, mert a hangosan távozó bélgázok is riadalmat kelthetnek. A veszély kettős, a hangok és a szagok is alkalmasak lehetnek arra, hogy szomszédunk annyira megijedjen, hogy a TEK-et találjuk az ajtóban miközben emésztünk.

Tűsarok

A tűsarok tényleg minősülhet fegyvernek, csodásan be lehet verni vele valaki fejét, de már csak a puszta hangja is félelmet kelthet másokban. Ezért, kedves tűsarkat viselő polgártársak, ilyen cipőben tartózkodjanak az olyan felületektől, ahol túl hangos, puskára vagy dühös igazgatónőre emlékeztető kopogás az eredmény, különben számítsanak arra, hogy jön a TEK!

Bot a kerítésen

Szintén a puskaropogásra hasonlíthat messziről az a jellegzetes hang, ami az óvódákat szokta jelezni: amikor a kisgyerekek állatkertbe zárt állat módjára mászkálnak fel-alá a kerítés mentén, és egy botot húznak rajta végig. Mint valami torz kereplő. A kereplő is lehet egyébként rettegés tárgya, ezért készítsük fel a szilveszterező, esetleg óvódába járó gyerekünket, hogy ilyen viselkedés mellett ne csodálkozzanak, ha jönnek a terrorelhárítók.

Szakáll

A szakáll, különösen a nagy szakáll mára összeforrt a terrorizmussal, ezért aki szakállas, jobb, ha felkészül rá, hogy mindenhol zaklatni fogják. Jobb esetben Jézusnak nézik, rossz esetben merénylőnek, és akkor már csak egy lépés, hogy jöjjön a TEK.

Szóval, vigyázzon, és ha önnek is eszébe jut valamilyen terrorveszélyt jelentő hétköznapi dolog, na habozzon, írja meg nekünk!