Tíz évet is kaphat az a 24 éves amerikai nő, aki hároméves lányát arra kényszerítette, hogy nemi szervét mutogassa a webkamerába. A felvételt élő adásban az anya barátja nézte végig. Az asszonyt gyerekkorú szexuális cselekvésre való ösztönzésével vádolják.

Egy 24 éves amerikai nő arra kényszerítette 3 éves lányát, hogy számítógépe webkamerájának mutogassa magát, miközben ő Skóciában tartózkodó barátjával Skypeolt - adta hírül a Dailymail. Az FBI és az Interpol közös nyomozása derített fényt az ügyre és vezetett a texasi Misty Reneedawn Wofford csütörtöki letartóztatásához.

Az anya a barátja kérésére mutatta meg a kislány nemi szervét

A nő a vád szerint arra kényszerítette hároméves kislányát, hogy mutogassa nemi szervét számítógépe webkamerájába, miközben a barátja, Paul Hanlon skóciai otthonából élő egyenes adásban nézi végig a dolgot. A gyerekpornóval kapcsolatos részletekre akkor derült fény, mikor a hatóságok különféle illegális képi tartalmak internetes megosztása miatt átvizsgálták Hanlon számítógépét. A gépen történő kutakodás vezetett Wofford nyomára, illetve lakhelyére, valamint így derült fény a nő és barátja közt folytatott Skype beszélgetések részleteire, így a hároméves kislány szerepeltetésére is.

A skóciai nyomozóhatóságok rögtön riasztották az Interpolt, akik - lévén Wofford amerikai állampolgár - viszont bevonták az FBI-t is a nyomozásba. A nőt egy barátja lakásában tartóztatták le Websterben, gyerekpornográfia készítésének vádjával. Wofford állítólag beismerte, hogy Hanlon arra ösztökélte, hogy vonja be lányát a beszélgetéseikbe, de szerinte "nem sok mindent" mutattatott meg lányával, és soha nem bántalmazta szexuálisan. Azt elismerte, hogy a webkamerán át láthatóak voltak a kislány mellbimbói, illetve nemi szerve.

Tíz évet is kaphat

David Nettles, a websteri rendőrség nyomója szerint "Hanlon számítógépén lévő tartalmak tették lehetővé, hogy házkutatást tarthassanak": "Mr. Hanlont a lothiani rendőrség tartóztatta le illegális képi tartalmak birtoklása miatt. A gépen lévő tartalom ellenőrzése során találtunk olyan elmentett Skype beszélgetéseket, amik olyan zavaró természetű dolgokat tartalmaztak, hogy házkutatási parancsot adhattunk ki Wofford otthonára."

Woffordot gyerekkorú szexuális cselekvésre való ösztönzésével vádolják, ami harmadfokon akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethető. A nő jelenleg a Harris-megyei Börtön vendége, óvadékát 30 000 dollárban állapította meg a bíróság. Elfogása előtt még ezt posztolta a Facebookra: "A dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogyan terveztük őket, de nekünk azon kell lennünk, hogy mégis úgy alakuljanak!"