A japánok végleg megőrültek. Tokióban eddig is trend volt a sóoldatos testmódosítás, azon belül is a homlokba egy óriási tűvel fecskendezett bagel-forma. Igen, az kerek, lyukas közepű, édes sütemény. A National Geographic pedig három jelentkezőn tesztelte is a bizarr testmódosítást.

Eddig is léteztek bizarr testmódosítások, de ez mindenen túltesz. A National Geographic-on futó, Taboo című televíziós sorozatban mutatták be az egyik japán őrületet, mikor emberek gyakorlatilag bagelt formáztatnak homlokukra. A bagel formát sóoldat befecskendezésével érik el, miközben a feltöltendő felület közepét benyomva tartják – írja a Daily Mail. A drasztikus eredmény egy 2 órás kezelés után csupán 16-24 óráig tart, ez alatt az idő alatt az oldat felszívódik, és a homlok visszanyeri normális formáját.

A kezelést 3 ember is bevállalta, névszerint John, Marin és Scorpion. Ők a Tokióban forgatott Taboo című műsorban mutatták meg, milyen, ha egy óriási tűvel telefecskendezik a homlokukat. “Nagyon oda kell figyelni közben, hogy elkerüljük a kockázatokat" – mondta a műveletet elvégző Asami, miközben John, aki elsőként vállalkozott befecskendezésre, meglepődve kiáltott fel, hogy épp egy tű fúródik a fejébe, vagyis nyilvánvalóan kellemetlen lehetett, de kiderült, hogy ő máshogy élte át. Tökéletesen kivehetőek a tű körvonalai, mikor teljesen behatol a bőr alá – John ezt csak egy enyhe, szúrós érzésnek írta le. “Igazából egész kellemes érzés. Bizsergető, és ez a lassú nyomás a homlokomon olyan, mintha épp próbálnának elaltatni” – mondta el bizarr benyomásait a valószínűleg kissé mazochista John. Közvetlenül ezután azt érezte, mintha az oldat az arcán csordogált volna le, és meg volt győződve róla, hogy az kifolyt a homlokából. Egy óra múlva már mindhármuk homloka rendesen felduzzadt, és úgy tűnt, az óriási tűhöz is hozzászoktak.

Két óra alatt, egyenként körülbelül 400 ml oldatot fecskendeztek be mindhárom elvetemült homlokába, és mikor az elérte a kívánt méretet, a kezelést végző még egy ideig a duzzanat közepén tartotta az ujját, hogy mindenképpen megtartsa formáját. John borzasztóan elégedett volt a végeredménnyel. “Ó édes, vajas bagelkém! Le vagyok nyűgözve! Annyira kívánatos vagyok!" – örült magának John. Ezek után már tényleg biztosak vagyunk benne, hogy teljesen őrült.

“1999-ben, egy torontói testmódosítás-találkozón ismertem meg Jerome-ot, aki sóoldattal dolgozott, és megengedte, hogy ezt a fajta testmódosítás-ötletet áthozzam Japánba. 2007-ben felállítottam egy csapatot Tokióban, akik tudnak ezzel az anyaggal dolgozni” – mondta a Vice magazinnak a Keroppy névre hallgató művész, aki elindította ezt a trendet. Hozzátette még, hogy évente kétszer rendeznek olyan sóoldatos fétispartikat, ahol ezek a bagel-fejű emberek együtt buliznak, és egy estére mindannyian szörnyszülöttek lehetnek. A sóoldatot a test bármelyik részére be lehet fecskendezni – vannak, akik a herezacskójukba kérik, de a legtöbben a homlokukat duzzasztják fel.